Følges fortsatt av Arsenal

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Arsenals manager sendte Håvard Nordtveit av gårde med kofferten full av ros.

ULLEVÅL (Nettavisen): Etter pressetreff med landslaget hver dag siden tirsdag i forrige uke, satte nok både spillere og reportere pris på at det dukket opp et nytt ansikt på mandagens halvtimelange sesjon på landslagsarenaen.

Håvard Nordtveit tok mye av oppmerksomheten.

20-åringen får trolig sin landslagsdebut når Norge tirsdag møter Litauen på Ullevaal Stadion i Oslo.

- Det er alle gutters drøm å spille for landslaget. Hvis jeg får sjansen, må jeg jobbe steinhardt, konstaterte unggutten fra Vats i Rogaland.

En fryd for Wenger
Han startet sesongen i Arsenal, men fikk ikke spille på førstelaget og ble – noe motvillig fra Arsenal-manager Arsène Wengers side – solgt til tysk fotball 30. desember.

Nordtveit debuterte 15. januar og avsluttet sesongen som fast inventar i Borussia Mönchengladbachs startellever. Han bidro også til at «Die Fohlen» beholdt plassen i tysk Bundesliga.

- Wenger tok meg inn til kontoret sitt den siste dagen jeg var i Arsenal. Så hadde vi en god prat. Han sa at det han likte, var profesjonaliteten og at det aldri var noe tull, og sa at det var en fryd å være manager for meg, fortalte Nordtveit til Nettavisen.

Arsenals mangeårige manager innrømte også at han var usikker på om det var klokt å selge nordmannen.

- Wenger sa også at det bare var å slå på tråden hvis det var noe. Jeg tror jeg kan komme tilbake til åpne dører hvis jeg er i London og vil hilse på.

- Er undervurdert
Mest kontakt har Nordtveit imidlertid hatt med Arsenals sjefsspeider Steve Rowley, som flere ganger har reist til Tyskland for å kikke på Nordtveit i kamp.

- Rowley var som en far for meg. Han tok vare på meg fra dag én. De er veldig glade på mine vegne, for at vi holdt oss i Bundesliga og at jeg er tatt ut på A-landslaget. Det er ingen sure miner der, sa Nordtveit, mens landslagssjef Egil Olsen sto noen meter unna og svarte på spørsmål om John Carew.

Nå er det imidlertid Borussia Mönchengladbach som gjelder. Det gir ikke like mye oppmerksomhet i norsk media, noe også Moa Abdellaoue i Hannover sikkert har oppdaget, men Nordtveit regner med at det vil forandre seg.

- Jeg tror Tyskland er litt undervurdert som liga. Schalke hevdet seg bra i Champions League, selv om de havnet langt nede i Bundesliga. Som tilskuer tror jeg ikke du blir skuffet hvis du ser på en tysk kamp, sa Nordtveit.

- Hvis vi fortsetter som nå, både Moa og jeg, samt at Solbakken kommer til Köln, blir det sikkert mer oppmerksomhet rundt Bundesliga her i Norge, la Nordtveit til.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.