Follo får ikke lisens

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Dermed kan Aalesund, Odd eller Haugesund faktisk ende i europacupen neste år.

04.11.10 10:32

Onsdag offentliggjorde Norges Fotballforbund at Follo ikke får klubblisens for 2011. Det får heller ikke Donns kvinnelag i toppserien.

Avgjørelsene kan ankes, men hvis den skulle bli stående, flyttes Follo ned til 2. divisjon uansett om de måtte klare seg i årets Adeccoliga.

I så fall vil laget heller ikke kunne spille europacup.

I cupfinalen
Follo spiller, som kjent, mot Strømsgodset i cupfinalen om en drøy uke, men selv ikke en seier der vil gi europacupplass hvis laget flyttes ned til 2. divisjon.

- For å få lisens til å spille i Europa må man ha en nasjonal lisens i bånn, og den vil jo da ikke Follo ha fått, sier NFFs informasjonssjef, Svein Graff, til Nettavisen.

Det betyr at Follo-seier i cupfinalen i så fall sender Aalesund, Odd eller Haugesund til Europa.

- Det stemmer. Da er det 4. plassen i Tippeligaen som får spille i Europa, ikke tapende cupfinalist, sier Graff.

Trekløver i kamp
Foran siste serierunde ligger Aalesund på 4. plass, mens Odd og Haugesund følger ett og to poeng bak. Aalesund avslutter imidlertid borte mot Rosenborg. Dermed kan det være en sjanse for at Odd, som spiller borte mot Brann, og Haugesund, som spiller borte mot Start, kan ta 4. plassen fra Kjetil Rekdals menn.

Det er imidlertid mange «hvis» og «men» i denne saken. Først må altså Follo vinne cupfinalen mot Strømsgodset. Så må anken forkastes.

Først da vil Aalesund, Odd eller Haugesund kunne spille i Europa i 2011.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.