*Nettavisen* Sport.

Follo godtar degradering

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Vi har forsømt oss, sier cupfinalistens styreleder.

05.11.10 14:51

Cupfinalist Follo kommer ikke til å anke Norges Fotballforbunds avgjørelse om degradering. Dermed ser det ut til at Sandes/Ulf uansett kommer til å beholde sin plass i 1. divisjon neste år.

- Vi legger oss helt flate og innrømmer at vi har forsømt oss. Vi kommer heller ikke til å anke fotballforbundets avgjørelse, sier Follos styreleder om det hele Frank Celius til Aftenbladet.no.

Skal velge nytt styre
Follo har ikke søkt om lisens for neste sesong, og klubben sliter voldsomt med økonomien. Flere av spillerne i klubben har gått ut og vært meget kritiske til den daglige driften av klubben.

Klubben opplyser derfor i en pressemelding fredag at styret på bakgrunn av dette nå har stilt sine plasser til disposisjon.

«Follo Fotball har ikke sendt inn lisenssøknad innenfor fristen 15. september 2010. Det ansvaret ligger hos det sittende styret i Follo Fotball. Som en konsekvens tar styret sitt ansvar og stiller sine plasser til disposisjon. Det vil bli jobbet aktivt for å få valgt nytt styre, og inntil det er på plass vil sittende styre fungere».

Må vinne med ni
Men kun én serierunde igjen ligger Follo på 29 poeng, to bak nettopp Sandnes/Ulf. Tromsdalen er tre poeng bak Rogalands-laget, men må slå Bodø/Glimt med ni mål for å redde plassen.

Siden Follo altså ikke har fornyet sin lisens vil det ikke ha noe å si om laget slår Moss i siste kamp, og klatrer forbi Sandnes/Ulf på tabellen. Laget spiller uansett i en annen divisjon neste år.

Follo møter Strømsgodset i cupfinalen neste søndag.

Tidligere i år ble Lyn Oslo fratatt plassen i 1. divisjon.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.