RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For åtte år siden jobbet han som fisker - her blir han gullhelt

MATCHVINNER: Sevillas toppscorer Carlos Bacca sørget onsdag for gull til spanjolene i Europa League.
MATCHVINNER: Sevillas toppscorer Carlos Bacca sørget onsdag for gull til spanjolene i Europa League. Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters)
Sist oppdatert:
Carlos Bacca sendte onsdag spanjolene til topps i Europa League.

DNIPRO - SEVILLA 2-3:
Sevillas colombianske stjernespiss var i det umulige hjørnet, og med to mål vant spanjolene finalen i Europa League 3-2. For bare åtte år siden jobbet Carlos Bacca med å selge fisk og bussbilletter hjemme i Colombia.

- Jeg vil dedisere dette til Gud og min familie hjemme i Colombia. Dette er unikt, og jeg kommer til å nyte det. Jeg er fornøyd med å kunne hjelpe laget med to mål, sier matchvinner Carlos Bacca ifølge UEFA.com

Verken Inter, Juventus eller Liverpool hadde maktet det. Det gjorde Sevilla. Klubben ble nemlig den første som stakk av med seieren for fjerde gang i UEFA/Europa Leagues historie.

- Vi ønsket å vinne nok en tittel. Vi har alltid ment at laget som kommer seg til en finale fortjener det. Dnipro viste at de er et godt lag, men vi viste hva vi måtte gjøre for å overvinne dem, sier Aleix Vidal ifølge UEFA.com

Tidlig ukrainsk scoring

Sevilla startet best og hadde mest ballbesittelse, men etter fem minutters spill var det mye stopp i spillet som preget kampen. Knappe minuttet etter var det likevel ukrainerne som skulle gå opp i ledelsen.

Matheus fikk ballen ved dødlinjen og slo inn foran mål. Der dukket toppscorer Nikola Kalinic opp med pannebrasken og 1-0 var et faktum.

Spanjolene fortsatte å styre kampen, og etter drøye tolv minutter burde Vitolo utlignet. Skuddet ble blokkert.

Etter tyve minutter kom José Antonio Reyes til en bra mulighet. Den tidligere Arsenal-spilleren fyrte av et skudd fra 18 meter som gikk like utenfor.

Dominerende spanjoler

Sevillas Grzegorz Krychowiak var ikke langt unna en scoring midtveis i første omgang. Et hjørnespark slått av Ever Banega traff midtbanespilleren, og kun en fantastisk redning fra Dnipro-keeper Denys Boyko hindret scoring.

Etter massivt press fra Sevilla løsnet det endelig for spanjolene etter 27 minutters spill. Først kom Reyes til en brukbar mulighet, men ballen gikk ut til hjørnespark. På den påfølgende corneren fikk Krychowiak ballen inne i feltet, og polakken lot seg ikke be to ganger. Et knallhardt skudd ble avfyrt og Boyko i Dnipro-buret var sjanseløs.

Bare minutter senere slo José Antonio Reyes en strøken gjennombruddspasning til Carlos Bacca. Colombianeren gjorde ingen feil og rundet keeper og plasserte ballen i det tomme målet. På fire minutter hadde Unai Emerys lag snudd kampen.

Ti minutter før pause fikk Dnipro en farlig mulighet, men Sergio Rico i Sevilla-buret slo til med en tv-redning og dyttet ballen utover dødlinjen.

Like før pause fikk Dnipro frispark fra 18 meter. Ruslan Rotan gjorde seg klar og skrudde ballen i hjørnet. Det var igjen likt på måltavlen. 2-2 ble altså resultatet ved pause.

- Sevilla er favoritten her, men Dnipro ser at det er muligheter ettersom de har klart å score to mål, sier Petter Veland til TV2 i pausen.

Jevn start på andre omgang

Begge lag viste friske takter innledningsvis i den andre omgangen. Dnipro fikk en god mulighet etter få minutter. Men stjernespiller Yevhen Konoplyanka bommet på et innlegg fra kanten.

Like før det ble Carlos Bacca feilaktig avblåst for offside. Sevilla fortsatte å styre spillet, men Dnipro forsvarte seg godt.

Etter en snau time valgte Sevilla-sjef Emery å ta ut José Antonio Reyes. Spilleren selv forsto ikke det og gikk av banen ristende på hodet.

Den andre omgangen var ikke like fartsfylt som den første. Begge lagene skrudde tempoet ned flere hakk.

Stjernespissen ville det annerledes

Med litt i underkant av tyve minutter igjen å spille skulle Bacca vise at han ikke ville gå tapende av banen. En flott stikker fra Vitolo fant colombianeren, som nok en gang scoret alene med keeper. Denne gangen med et hardt skudd i hjørnet.

Nå var ukrainerne virkelig nødt til å gire opp et par hakk. Carlos Bacca var farlig frempå bare fem minutter senere. Med et hardt hodestøt måtte Dnipro-keeperen slå ballen til hjørnespark.

Ti minutter før slutt gikk dagens mann av til stående ovasjoner. Superinnbytter Kevin Gameiro tok colombianerens plass.

Like før slutt gikk Dnipros Matheus i bakken uten kontakt med noen andre. Først så det ut som om spilleren falt om med hjertestans, og spillerne skrek etter legeteamet. Reprisen viste heldigvis at spilleren fikk en hard trøkk i hodet i en hodeduell og at han bare var svimmel.

Mer skjedde det ikke og Sevilla vant Europa League for andre år på rad. 

Det betyr også at Spania får med fem lag i neste utgave av Champions League. Siden Valencia endte på femteplass i ligaen, og Sevilla stakk av med seieren i Europa League, så blir Spania representert med følgende giganter: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia og Sevilla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere