RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For én Brann-spiller ble 2014-sesongen ekstra tøff

HATT DET TØFT: Kristoffer Barmen hadde en vond fjorårssesong. Nå vil han slå tilbake mot kritikerne.
HATT DET TØFT: Kristoffer Barmen hadde en vond fjorårssesong. Nå vil han slå tilbake mot kritikerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg vet ikke hva jeg har gjort for å fortjene det.

BERGEN (Nettavisen): 2014 var året da gullet skulle «hem» til Bergen og Brann. Slik gikk det ikke, og sesongen ble en eneste stor fiasko.

Klubben rykket ned etter tap i kvaliken mot Mjøndalen, men for én spiller var året preget av mer negativitet enn for de fleste andre.

Når Kristoffer Barmen ser tilbake på året som har gått er det ikke tvil om at det har vært et vanskelig år, preget av svake sportslige prestasjoner, hets fra egne tilhengere og en helt spesiell sak i media.

Forsto ikke at de rykket ned
I forkant av 2014-sesongen ble Rikard Norling hentet til bergensklubben, og bergenserne ropte på edelt metall. Norling ville ikke være dårligere, og viste store ambisjoner.

Men da sesongen kom i gang gikk ikke ting helt slik Brannspillerne hadde håpet på.

- Det ble et vanvittig stort press. Vi var mange lokale gutter, og det ble et trøkk og et press rundt oss som selvsagt var vanskelig for alle å takle. Det forventningspresset påvirket oss, sier han til Nettavisen.

- Hvor lang tid tok det før du innså at det kunne ende med nedrykk?

- Jeg innså det egentlig aldri. Jeg hadde så stor tro på det laget, Rikard og det vi drev med at det måtte løsne. Men det gjorde det aldri.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANG NEDTUR: Brann og Kristoffer Barmen har ikke fått ting til å gå på skinner de siste sesongene. Her fortviler Barmen etter en missbrukt sjanse under 3-0-tapet for Hødd i OBOS-ligaen i år.

Etter hvert som sesongen utviklet seg ble det klart at rødtrøyene rykket ned til OBOS-ligaen. Det tok lang tid før Barmen forsto at det var et faktum.

- Jeg var aldri i tvil om at vi kom til å holde oss. Det virket ikke som noen andre i laget gjorde heller. Vi skulle holde oss. Det gikk ikke opp for meg at vi skulle spille i OBOS-ligaen før februar i år, forteller Barmen.

- Gikk kraftig inn på meg
Nedrykket ble ikke bare en kraftig smell for klubben. 22-åringen legger ikke skjul på at det var en veldig tøff mental prosess.

- Det gikk kraftig inn på meg. Det gjorde det nok på de fleste. Som fotballspiller påvirker resultatene på banen alt annet du gjør i livet, og slik var det også med nedrykket. Det var en veldig tøff periode, avslører midtbanespilleren.

Barmen har sittet på tribunen på Brann Stadion fra han var en liten guttunge helt frem til han selv løpte ut på gressmatten. Det gjorde at nedrykket ble ekstra tungt å svelge.

- Jeg er brannsupporter. I tillegg til at det er arbeidsplassen min er det også favorittlaget mitt som rykket ned.

Fått hard kritikk
Barmen hadde stor tillit hos Rikard Norling under fjorårets sesong, men store deler av Branns tilhengere var svært kritisk til den høyreiste bergenseren, og han har etter hvert blitt en hoggestabbe for bergenspublikummet.

- Jeg vet ikke hva jeg har gjort for å fortjene så mye «pes», sier Brann-spilleren lattermildt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MYE KRITIKK: Branns Kristoffer Barmen har måttet tåle mye kritikk de siste sesongene.

Selv om Kristoffer ikke forstår hva han har gjort for å fortjene all kritikken innrømmer lysluggen at det til tider at vært vanskelig å takle.

- Det var veldig tungt i begynnelsen. Nå leser jeg ikke media, og opplever ikke det på nært hold lenger, forteller han, og legger til:

- Når jeg møter folk på gaten er de stort sett veldig hyggelig.

Men som om ikke den tøffe kritikken i sosiale medier var nok, var det enda en episode som ventet han.

- Den var litt drøy
Da resultatene ikke gikk Branns vei, kom en ny sak om Kristoffer opp i mediene. Lokale medier spekulerte i om Kristoffers posisjon i Brann var et resultat av hans far, Rolf Barmens rolle som styreleder i klubben.

- Jeg følte den saken var litt drøy. Jeg har hatt tillit av trenerne. Nå har Lars Arne komt inn i klubben, og han er den tredje treneren på rad jeg har hatt stort tillit under, så det viser jo det at det var ikke pappa sin rolle som gjorde at jeg fikk spilletid, mener midtbanespilleren.

Selv om Kristoffer visste at det bare var spekulasjoner gikk det inn på han.

- Vi leverte ikke på banen, og jeg gravde meg litt ned på grunn av det. Denne saken bidro til at jeg gravde meg litt ekstra ned.

Til tross for at han føler at det var unødvendig mye skriverier kom det slettes ikke som et sjokk for verken Kristoffer eller pappa Rolf.

- Jeg og pappa hadde snakket om at det kunne bli et tema, og vi var forberedt. Men vi var ikke forberedt på at det ville være et så negativt fokus rundt klubben som det var på den tiden.

- Når resultatene er dårlig trenger publikum noen syndebukker. Hvis folk trenger noen å kappe hodet av er jeg den første som stiller opp. Det er ingen problem, gliser han.

Vil slå tilbake
Etter Lars Arne Nilsen tok over treneransvaret i Brann har klubben fått en opptur. Nå håper Barmen håper oppturen fortsetter og at han kan få slå tilbake mot kritikerne.

- Det gjør noe med motivasjonen min. Jeg vil bevise at jeg hører hjemme på dette laget. Ingen har mer lyst til å hjelpe brann er det jeg har.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OPPTUR: Brann ligger nå på tredjeplass på tabellen i OBOS-ligaen, men har hele ni poeng opp til serieleder Sogndal. Her fra 2-1-seieren over Follo på Brann Stadion.

Og kanskje må Branns tilhengere snart trykke 22-åringen til sitt bryst, for han har ingen planer om å forlate Bergen med det første.

- Jeg håper å bli her i lang tid. Vi vil rykke opp, og få noen gode opplevelser med laget igjen. Det er de gode opplevelsene som gjør at jeg driver med dette, avslutter bergenseren.

Søndag ettermiddag får Brann besøk av serieleder Sogndal på Brann Stadion. Det blir trolig uten Kristoffer Barmen, som fikk kneskålen ut av ledd i lokaloppgjøret mot Åsane for to uker siden.

Se Nettavisens fotballmagasin her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere