RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

For en sluttspurt!

Sist oppdatert:
- En helt surrealistisk opplevelse, sier Sarpsborgs trener etter fire minutters magi.

SARPSBORG 08 - HØNEFOSS 2-1:

Det har ikke vært den enkleste sesongen for Sarpsborg 08. En treg start på sesongen og tre poengs fratrekk på grunn av feilaktig økonomirapportering var ikke den beste starten.

Før søndagens oppgjør mot serieleder Hønefoss var både opprykk og nedrykk en teoretisk mulighet for Sarpsborg i en utrolig jevn Adeccoliga. Men etter søndagens oppgjør snakker nok ikke folk i Sarpsborg så mye om tabellen.

Der er det nok heller de fire siste minuttene av oppgjøret mot serielederen som er på folks lepper.

Utrolig snuoperasjon
Hønefoss tok ledelsen i det 64. minutt ved Andreas Tegström - stort sett bortelagets eneste målsjanse i hele kampen. Sarpsborg hadde dominert kampen, og hatt flere store målsjanser. Men ballen ville ikke inn i nettmaskene.

Så når stadionuret viste 91 spilte minutter var det nok de færreste av hjemmepublikumet som trodde det skulle bli mål.

Men så skulle fotballen for en gangs skyld vise seg å være rettferdig.

I det 92. minutt dukket Øyvind Hoås opp og stanget inn en særdeles fortjent utligning til hjemmelaget. Men Sarpsborg var tydeligvis langtfra fornøyd med bare ett poeng mot serielederen.

Hjemmelaget stormet i angrep, og to minutter på overtid av overtiden eksploderte hjemmepublikumet. Et fantastisk forarbeid av målscorer Hoås gjorde sitt til at Stian Andersrød enkelt kunne ekspedere ballen i det tomme målet.

- Surrealistisk
På snaue fire minutter hadde Sarpsborg snudd helvete til himmel - og gitt fornyet tro på et eventuelt opprykk til neste års Tippeliga.

- En surrealistisk opplevelse, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til Nettavisen.

- Det er som kjent ikke slutt før dommeren blåser. Det føltes forferdelig i store deler av matchen. Vi dominerte kampen, og hadde flere store målsjanser. Blant annet et skudd som triller langs med målstreken. Derfor føltes det ufortjent av Hønefoss skulle stikke av med alle poengene.

- Hvordan var atmosfæren på stadion etter snuoperasjonen?

- Uendelig lykkefølelse. Når vi hadde utligna til 1-1 spurte gutta om vi skulle ro inn ett poeng. Men vi trengte poengene mer enn Hønefoss, så jeg ba gutta gi alt de siste minuttene. Som sagt så ble det til slutt en uendelig lykkefølelse.

Tippeligaen neste?
Det var som tidligere nevnt en treg start på sesongen for Sarpsborg. Men høstformen har vært upåklagelig, og det er nå over tre måneder siden sist Sarpsborg tapte på hjemmebane.

- Det har vært en utrolig jevn sesong i Adeccoligaen. Vi lå litt etter til sommeren, men har hatt en fantastisk høst. Vi hadde som målsetting å nå 45 poeng, men så ble vi jo trukket tre poeng, så da er det 48 poeng som ble vårt nye mål.

Med tre kamper igjen har Sarpsborg 44 poeng. Dermed er målsettingen godt innenfor rekkevidde. Men noe opprykk til Tippeligaen er det ikke snakk om i Sarpsborg.

- Nei, jeg får gi deg et kjedelig svar som at vi tar en kamp om gangen og alt det der. Vi er veldig fornøyd med å ligge der vi ligger, og at den siste kvalikplassen ser ut til å bli vår.

Men de tre siste kampene er ikke akkurat de enkleste for Sarpsborg. Haugesund, HamKam og Kongsvinger venter for Johansens gutter de tre neste serierundene.

Men når man kjører over serielederen etter alle kunstens regler, så er ingenting umulig.

Øvrige resultater fra Adeccoligaen, søndag:
Bryne - Haugesund 0-1
Mjøndalen - Moss 3-1
Nybergsund Trysil - Stavanger 2-1
Tromsdalen - Alta 2-1

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere