For en svenskevits!

GODE UTLENDINGER: Rade Prica og Mikael Lustig er to av utlendingene som fortsatt spiller i Tippeligaen. Mange andre utlendinger har valgt å forlate norsk fotball.

GODE UTLENDINGER: Rade Prica og Mikael Lustig er to av utlendingene som fortsatt spiller i Tippeligaen. Mange andre utlendinger har valgt å forlate norsk fotball. Foto: Ned Alley / Scanpix

- Det ser ut til å gå AIKs vei det her, sa den svenske kommentatoren. Så lagde Rosenborg hakkemat av AIK.

05.08.10 09:51

ROSENBORG-AIK 3-0 (4-0 SAMMENLAGT): «- Det ser ut att gå AIK:s väg det här», sa Bosse Peterson i Viasat Fotboll ved pause ifølge Fotbollskanalen.

Yppet seg
Kanskje var det en viss grunn til optimisme for nabofolket. Rosenborg hadde riktignok hatt brukbar kontroll i førsteomgangen, men svenskene hadde yppet seg ved et par anledninger like før sidebyttet, og var kompakte i forsvar. Rosenborgs 1-0-ledelse fra Stockholm i forrige uke var ikke helt umulig å kopiere – eller forbedre – men så våknet trønderne.

Skikkelig.

Akkurat slik vi husker dem fra de gode, gamle dagene med Nils Arne Eggen.

Da ble AIK akkurat det samme som det de er i årets Allsvenskan (laget befinner seg nest sist på tabellen, og under nedrykksstreken) – statister.

Rosenborg pøste på med den ene angrepet etter det andre, og det som først var et kompakt AIK-forsvar så mest ut som de hadde vært med sine supportere på vorspielet. De var ukoordinerte, feilplasserte og med økende hodepine. De kunne nemlig ikke gjøre noe med det Rosenborg viste fram, og verst av alt – det var av sine egne de skulle få smake den verste medisinen.

Svenske svenskedödare
Først var det Rade Prica som fikk en glimrende pasning fra Per Ciljan Skjelbred. Svensken vendte kjapt på sekstenmeterstreken, og Ivan Turina måtte kapitulere for første gang.

Det skulle bli flere slike for kroaten, som fikk lite hjelp av eget forsvar da Trond Olsen slo et godt frispark etter en drøy times spill. Vadim Demidov raget høyest i luften og stanget kontant inn 2-0, og kampen var avgjort.

Rosenborg var likevel ikke fornøyde, fortsatte å kjøre framover, og Mikael Lustig fikk virkelig stjernetreff da kvarteret gjensto.

Svensken hadde måttet se et godt forsøk gå like utenfor i førsteomgangen, denne gangen tok han seg bedre tid og skrudde elegant inn 3-0 ved den bakerste stolpen og kunne stolt heve hodet for kveldens vakreste scoring.

- Den satt som den skulle, sier backen til Viasat 4 om perletreffen som ga 3-0.

- Det ble absolutt en fest i dag.

Rosenborg er dermed klar for play off-finale til Champions Leagues gruppespill, og selv med tap der er de klar for gruppespillet i Europa League.

- Tøffere neste runde
Rade Prica var naturlig nok svært fornøyd etter avensementet, seieren - og ikke minst sin viktige 1-0-scoring.

- Jeg fikk et bra treff der, den var utrolig viktig, sier svensken til Viasat 4 om kveldens første scoring.

- I dag er det skikkelig vakkert, sier trøndernes storscorer, men det blir tøffere i neste runde, minner Prica om.

Nils Arne Eggen er likevel ikke så altfor bekymret for det som skal skje videre.

- Jeg er selvfølgelig særdeles fornøyd, selv om det lenge var spennende – for spennende for min del.

- Nå er det én kamp igjen så er vi i gruppespillet. De lagene kan vi møte, er gode, men ingen umulighet, understreker RBK-treneren overfor TV-kanalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.