RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

For et straffedrama!

SLAPP JUBELEN LØS: Atletico Madrid kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Bayer Leverkusen 3-2 på straffer.
SLAPP JUBELEN LØS: Atletico Madrid kunne slippe jubelen løs etter å ha slått Bayer Leverkusen 3-2 på straffer. Foto: Pierre-philippe Marcou (Afp)
Sist oppdatert:
Straffedrama mellom Atletico Madrid og Bayer Leverkusen.

ATLETICO - B. LEVERKUSEN 1-0 (1-1) (3-2 på straffer):  

Atletico Madrid er videre til kvartfinalen i Champions League etter at de vant på straffer mot Bayer Leverkusen tirsdag kveld.

Tyskerne hadde sikret seg en 1-0-ledelse fra det første oppgjøret, men et mål av Mario Suarez sørget for at det ble ekstraomganger og til slutt straffespark mellom de to lagene.

Fra krittmerket var det spanjolene som var best. Det måtte imidlertid hele ti straffer til før det ble kåret en vinner. Fernando Torres satte Atleticos femte straffe sikkert i mål, og da Stefan Kiessling ikke klarte å gjøre det samme for eget lag, vant til slutt Atletico 3-2.

SCORET: Mario Suarez satte inn 1-0 for Atletico.

Mario Suarez-mål
Etter at Bayer Leverkusen vant det første oppgjøret 1-0 hjemme, var Atletico Madrid helt avhengig av å score mål mot tyskerne tirsdag kveld.

Åpningen på kampen var imidlertid preget av en kamp uten store sjanser, men det spanske hjemmepublikummet skulle få noe å juble for.

Etter 25 minutter spille sendte nemlig Mario Suarez Atletico opp i ledelsen.

Atletico-spilleren mottok ballen fra lagkamerat Cani, før han avsluttet på mål. Skuddet gikk via foten til Leverkusen-stopper Ömer Toprak, noe som førte til at en totalt utspilt Bernd Leno måtte se ballen passere målstreken. 

Like før pause var gjestene imidlertid nær utligning da de fikk muligheten på kontring. Wendell tok med seg ballen mot mål før han la inn i feltet, men Atletico-keeper Jan Oblak fikk avverget en stor Leverkusen-mulighet.

Ved pause stod det 1-0 til hjemmelaget. 

Ekstraomganger
Akkurat som i førsteomgang, fortsatte kampen å være nokså jevnspilt etter pause.

Ingen av lagene produserte noe voldsomt med sjanser, men Atletico kunne ha sikret seieren etter 68 minutter da Koke fikk prøve seg på et frispark. Avslutningen gikk dessverre for hjemmefansen til side for mål.

Ti minutter senere var Atletico igjen nære scoring da Arda Turan kom til en god mulighet, men Leno reddet forsøket. 

Da ingen av lagene maktet å score i den andre omgangen var det klart for ekstraomganger.

Avgjort på straffer
Det var hjemmelaget som presset mest på for den avgjørende scoringen i ekstraomgangene. Men til tross for et par nestenmuligheten ble det heller ikke flere mål i de siste 30 minuttene, og åttedelsfinalen måtte til slutt avgjøres på straffer. 

Fra krittmerket var det Atletico som var best. Antoine Griezmann, Mario Suarez og Fernando Torres scoret alle på deres forsøk, mens lagkameratene Koke og Raul Garcia bommet. 

SCORET: Fernando Torres ble matchvinner i straffesparkkonkurransen mot Bayer Leverkusen tirsdag kveld.

Det holdt imidlertid til seier for Atletico for det var kun Simon Rolfes og Gonzalo Castro som maktet å score på krittmerket for tyskerne.

Dermed er Atletico videre til kvartfinalen etter å ha vunnet 3-2 på straffer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere