*Nettavisen* Sport.

For første gang på 40 år går FIFA-møtet uten Blatter

For første gang på 40 år møtes FIFAs eksekutivkomité uten president Sepp Blatter. Det er hans og UEFA-president Michel Platinis utestengelser som i hovedsak som skal diskuteres.

For første gang på 40 år møtes FIFAs eksekutivkomité uten president Sepp Blatter. Det er hans og UEFA-president Michel Platinis utestengelser som i hovedsak som skal diskuteres. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Uvanlig FIFA-møte uten Blatter.

20.10.15 09:40

For første gang på 40 år møtes FIFAs eksekutivkomité uten president Sepp Blatter.

Det er hans og UEFA-president Michel Platinis utestengelser som i hovedsak som skal diskuteres.

Det ekstraordinære styremøtet ledes av Issa Hayatou som er fungerende president mens Blatter er utestengt. Både Blatter og Platini ble suspendert i 90 dager som følge av en millionutbetaling i 2011 for arbeid gjort av Platini for Blatter fra 1999 til 2002.

– Denne situasjonen mangler presedens i FIFA. Men vi fokuserer på reformprosessen, presidentvalget og å hjelpe de pågående etterforskningene. Å få tilbake tilliten er avgjørende, sier Hayatou.

Under tirsdagens møte i Zürich skal FIFAs reformkomité legge fram sine forslag til endringer i organisasjonen. Man skal også diskutere om presidentvalget 26. februar bør utsettes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.