RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«For ingen banker RBK»

Foto: Ned Alley / SCANPIX
Har Lerkendal mistet sitt omdømme?

RBK - HØNEFOSS 0-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Selv om Rosenborg har plukket med seg flere poeng i årets tippeligastart kontra i fjor, råder det likevel ingen tvil om at poengene sitter langt inne.

I fire av fem hjemmekamper hittil i år, har RBK gått til pause med stillingen 0-0. I to av kampene, henholdsvis mot Sogndal (0-0) og nyopprykkede Hønefoss (0-1), har laget i tillegg gått målløst av banen etter 90 minutter.

Rosenborg-trener Janne Jönsson var ikke klar over statistikken, og mener at laget varierer alt for mye.

- Vi har gode innledninger, men så får vi mellomperioder som er langt ifra slik vi vil fremstå, sier Jönsson til Nettavisen.

- Det sies at når noe skjer flere ganger over tid, så er det ingen tilfeldighet lenger?

- Det er helt sant. Vi må bli mer stabile. Førsteomgangen mot Hønefoss var det verste vi har levert, så sånn sett er ikke utviklingen positiv, sier Jönsson.

- Mot lag som Sogndal og Hønefoss bør vel RBK innkassere trepoengere på hjemmebane for å vinne gull?

- Ja, på Lerkendal skal alle kamper vinnes. Her skal det være fullt trøkk, og vi skal styre, sier svensken.

- For lavt bunnivå
RBKs kaptein, svenske Mikael Dorsin, sier at det antageligvis er tilfeldigheter, men stopper likevel opp å tenker litt når han får høre statistikken.

- Hm, si det, du. Jeg føler alltid at vi starter bra, men så skjer det noe. Vi bør drepe kampene, slik at det ikke alltid blir et jag utover i kampen, sier Dorsin.

- Skal ikke RBK gå ut på banen i full tenning å kjøre over lagene fra start på hjemmebane?

- Det burde være slik, og vi har lyktes til tider, men selvfølgelig, det handler om å få ballen i mål, ikke bare skape sjansene, sier kapteinen.

På spørsmål om Lerkendal har den samme sterke posisjonen som før gir venstrebacken oss et «nja», og mener at toppnivået er høyt nok til å slå alle, men mener dog at bunnivået på laget bør heves.

- Ja, altså, jeg føler det. Vi skal absolutt vinne alle kamper som spilles her, men vi har akkurat nå et bunnivå som er for alt for lavt, sier RBK-backen.

- Et tankekors
Etter seieren over RBK onsdag kveld var Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud overrasket over hjemmelagets innsats.

- Når vi, lille Hønefoss, kan komme til Lerkendal å vinne over et lag med så store ressurser bør være et lite tankekors, sier Smerud.

Og legger til:

- Det deles jo ut tre poeng her også, og vi dro for å ta de.

Så da det spørs om det er så enkelt som Dag Ingebrigtsen og Torstein Flaknes sier i Rosenborgsangen (1988): «Vi reise oss på store stå når troillungan går på, for ingen banker RBK».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere