Gå til sidens hovedinnhold

«For ingen banker RBK»

Har Lerkendal mistet sitt omdømme?

RBK - HØNEFOSS 0-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Selv om Rosenborg har plukket med seg flere poeng i årets tippeligastart kontra i fjor, råder det likevel ingen tvil om at poengene sitter langt inne.

I fire av fem hjemmekamper hittil i år, har RBK gått til pause med stillingen 0-0. I to av kampene, henholdsvis mot Sogndal (0-0) og nyopprykkede Hønefoss (0-1), har laget i tillegg gått målløst av banen etter 90 minutter.

Rosenborg-trener Janne Jönsson var ikke klar over statistikken, og mener at laget varierer alt for mye.

- Vi har gode innledninger, men så får vi mellomperioder som er langt ifra slik vi vil fremstå, sier Jönsson til Nettavisen.

- Det sies at når noe skjer flere ganger over tid, så er det ingen tilfeldighet lenger?

- Det er helt sant. Vi må bli mer stabile. Førsteomgangen mot Hønefoss var det verste vi har levert, så sånn sett er ikke utviklingen positiv, sier Jönsson.

- Mot lag som Sogndal og Hønefoss bør vel RBK innkassere trepoengere på hjemmebane for å vinne gull?

- Ja, på Lerkendal skal alle kamper vinnes. Her skal det være fullt trøkk, og vi skal styre, sier svensken.

- For lavt bunnivå
RBKs kaptein, svenske Mikael Dorsin, sier at det antageligvis er tilfeldigheter, men stopper likevel opp å tenker litt når han får høre statistikken.

- Hm, si det, du. Jeg føler alltid at vi starter bra, men så skjer det noe. Vi bør drepe kampene, slik at det ikke alltid blir et jag utover i kampen, sier Dorsin.

- Skal ikke RBK gå ut på banen i full tenning å kjøre over lagene fra start på hjemmebane?

- Det burde være slik, og vi har lyktes til tider, men selvfølgelig, det handler om å få ballen i mål, ikke bare skape sjansene, sier kapteinen.

På spørsmål om Lerkendal har den samme sterke posisjonen som før gir venstrebacken oss et «nja», og mener at toppnivået er høyt nok til å slå alle, men mener dog at bunnivået på laget bør heves.

- Ja, altså, jeg føler det. Vi skal absolutt vinne alle kamper som spilles her, men vi har akkurat nå et bunnivå som er for alt for lavt, sier RBK-backen.

- Et tankekors
Etter seieren over RBK onsdag kveld var Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud overrasket over hjemmelagets innsats.

- Når vi, lille Hønefoss, kan komme til Lerkendal å vinne over et lag med så store ressurser bør være et lite tankekors, sier Smerud.

Og legger til:

- Det deles jo ut tre poeng her også, og vi dro for å ta de.

Så da det spørs om det er så enkelt som Dag Ingebrigtsen og Torstein Flaknes sier i Rosenborgsangen (1988): «Vi reise oss på store stå når troillungan går på, for ingen banker RBK».

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid