*Nettavisen* Sport.

For tidlig for Solskjær

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Neste mandag tar Åge Hareide ut troppen til Norges bortemøte med Serbia. Landslagssjefen sier det fortsatt er for tidlig for et Solskjær-comeback på landslaget.

- Denne gangen ser jeg frem til å kunne disponere samtlige aktuelle spillere. Så fremt de er skadefri, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

Det betyr at Tore André Flo, Claus Lundekvam og John Carew for første gang blir å se på landslaget under Hareides ledelse. Dessuten er Rosenborg-spillerne igjen aktuelle. Men den nye landslagssjefen mener Ole Gunnar Solskjær ennå trenger noe tid før han er klar for spill med flagget på brystet.

- Det er fortsatt for tidlig for Ole Gunnar, bekrefter Hareide.

Gradvis spissing
Kristiansunderen gjorde comeback på Manchester Uniteds a-lag da han ble byttet inn 19 minutter før slutt i 1-1-oppgjøret mot Leeds 21. februar, og kom også innpå mot slutten da United søndag ble nedsablet av byrival City. Hareide mener imidlertid Solskjær trenger enda mer førstelagsmatching før han er moden for landslagsspill.

Åge Hareide har brukt de første fire kampene som landslagstrener til å teste ut spillere som ligger i vannskorpen til en plass på landslaget. Sju av spillerne som var med på turen til Singapore og Hongkong fikk fornyet tillit i troppen mot Nord-Irland. Det ligger i kortene at det blir en gradvis spissing av laget.

- Jeg har flere å velge blant denne gangen, og ønsker å ta enda noen nye spillere i øyensyn, men det er klart vi etter hvert kommer til å begynne å spisse laget, sier Hareide.

Til England
Den tidligere Molde-, Helsingborg-, Brøndby- og Rosenborg-treneren har brukt mye tid på sjekke ut utenlandsproffene, og kommer også denne gang til å sjekke enkeltspillere nærmere.

- Vi har snakket med flere spillere og klubber nå også, men denne gangen har det foregått mer på telefon. Men jeg planlegger en tur til England til helgen for å sjekke ut noen spillere, uten at jeg ønsker å si noe mer om hvilke jeg tenker på, sier Hareide.

Norge spiller mot Serbia i Beograd 31. mars. Deretter står hjemmekamper mot Russland (28. april), Wales (27. mai) og Belgia (18. august) på programmet, før VM-kvalifiseringen innledes med storkampen mot Italia på bortebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.