Gå til sidens hovedinnhold

- For tidlig seriestart i Norge

Ole Gunnar Solskjær er kritisk til tippeligastart i mars.

MOLDE - STABÆK 3-2:

MOLDE (Nettavisen): - Tippeligaspill 18. mars er altfor tidlig. Vi kan bare ikke starte sesongen så tidlig i Norge, siden de fleste gressbanene er håpløse å spille fotball på, sier Ole Gunnar Solskjær etter at Molde søndag sikret seg sesongens første seier med 3-2 over Stabæk.

United-legende og Molde-manager Solskjær mener det blir vanskelig å spille god fotball slik forholdene er på norske fotballbaner i mars måned.

- Jeg tror for eksempel ikke du kan kalle Fosshaugane Campus i Sogndal noe fotballbane akkurat nå, sier Solskjær, som nesten ikke har fått muligheten til å trene på gress med sitt lag til nå i sesongen.

- Jeg merker på spillet vårt at vi ikke har fått trent på gress, men mest på kunstgress, konstaterer han.

Han mener også at serieavslutning 27. november er for sent under de klimatiske forholdene i Norge.

Les alt om runden her!

- Skuffet over presisjonen
Solskjær ønsker hurtig kontringsfotball kombinert med mye ballbesittelse i laget, noe som er problematisk med de nåværende forholdene på norske gressbaner. Og det var nettopp fraværet av ballbesittelse og å ta kontringsmulighetene som bekymret Solskjær mest etter 3-2-seieren over Stabæk.

- Jeg er skuffet over presisjonen i pasningsspillet vårt. Det satt ikke. Og når mulighetene for kontringer er der, utnytter vi ikke de i det hele tatt. Ballen går for tregt når vi skal kontre, sier Molde-manageren.

Solskjær er også skuffet over at spillerne hans ikke maktet å beholde roen med en 2-0-ledelse før pause.

- Når vi ikke klarer å drepe kampen på 2-0, så vil det alltid bli vanskelig å hente tre poeng, sier Solskjær.

(Les videre underbildet)

Svakeste kamp

Scoringer fra Davy Claude Angan, Pape Pate Diouf og et utsøkt skudd fra Makhtar Thioune ga imidlertid Solskjær hans første tre poeng som Molde-trener.

- Jeg trodde følelsen over tre poeng skulle bli mye bedre enn dette. Vi spiller vår svakeste kamp til nå i serien. Men det er vel litt typisk at vi får vår første seier i vår svakeste kamp, sier Solskjær.

- Jeg tar med meg de tre poengene og tre fantastiske mål. Det betyr selvfølgelig mye for moralen i laget å ta de første tre poengene, sier Solskjær.

Ikke noe press
Solskjær avfeier at han har følt noe press fra omgivelsene etter at den første seieren har latt seg vente på.

- Jeg har ikke vært stresset og har ikke følt noe press, sier Solskjær, som har hatt ei vanskelig serieinnledning.

Neste kamp for Solskjærs menn er Brann borte, før Rosenborg venter hjemme 8. mai. Solskjær lover imidlertid at lagets hans vil prestere bedre mot Brann og Rosenborg.

- Vi har ei tøff serieåpning, men jeg vet at vi vil prestere bedre enn dette.

HTML EMBED
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken