*Nettavisen* Sport.

For tynt rundt Carew

Foto: AP/Scanpix

John Carew trenger flere lagkamerater for at Aston Villa skal kunne kjempe i toppen.

Den norske landslagsspissen kom til Birmingham i bytte mot Milan Baros forrige sesong, og gjorde et godt inntrykk på manager Martin O’Neill etter overgangen.

- Vet ikke hvor god han er
John Carew har tidligere spilt mesterligafinale for Valencia. 27-åringen har 63 landskamper og 17 mål for Norge. Denne sesongen vil forventningene fra både fansen og klubben være store når det gjelder Carew.

- Han er veldig sterk, men selv ikke med all den erfaringen han har, tror jeg han forstår hvor god han faktisk er, mener Martin O’Neill.

For Aston Villas skyld får man håpe at Carew snart innser hvor god han er. Klubbens spillerstall er nemlig svært tynn og sårbar for skader.

Opprensking
I løpet av sommeren er Steven Davis og Aaron Hughes solgt til Fulham, J'Lloyd Samuel og Gavin McCann til Bolton, Juan Pablo Angel har reist til New York og Lee Hendrie og Eric Djemba-Djemba er frigitt. Nå er også Liam Ridgewell på vei til byrivalen Birmingham City.

Martin O’Neill har med andre ord rensket skikkelig opp i stallen.

Enn så lenge er den eneste skikkelige forsterkningen Nigel Reo-Coker, som kom fra West Ham for om lag 90 millioner kroner. Marlon Harewood er også hentet inn, men Nettavisen nekter å kalle ham en forsterkning.

Reo-Coker har imponert i løpet av sommerens treningskamper, og får nok en nøkkelrolle ved siden av kaptein Gareth Barry på midtbanen. Der vil også Stilian Petrov kjempe om en plass.

Patrik Berger har ifølge Villas manager vært en åpenbaring de siste månedene, og i en etterlengtet skadefri tilstand viser 33-åringen spillegleden til en 15-åring. Hvis tsjekkeren holder seg skadefri, vil Aston Villas midtbane se ganske solid ut.

Tynt, tynt, tynt
Men bak Reo-Coker, Petrov, Barry, og Berger er det tynt. Shaun Maloney og Gabriel Agbonlahor kan også spille på midtbanen, men trives best i svært offensive roller.

Også i forsvarsleddet ser det tynt ut.

Mark Delaney har slitt med skader i lang tid, det samme gjelder Martin Laursen. Olof Mellberg er en klippe som har spilt 198 seriekamper de siste seks årene. Laursen og Delaney har til sammenligning bare spilt til sammen 25 kamper de siste to årene.

Både Laursen og Delaney må holde seg skadefrie og spille godt, dersom Villa skal kunne oppfylle ambisjonene om å kjempe et stykke opp på øvre halvdel av tabellen. Wilfred Bouma og Gary Cahill er de eneste andre forsvarsspillerne med nevneverdig erfaring i stallen.

Offensivt har Villa altså Carew, som gjør en solid jobb i sin rolle. Unge Ashley Young og Gabriel Agbonlahor er talentfulle spillere som kan blomstre for fullt kommende sesong. Agbonlahor var en av lagets beste spillere allerede i fjor.

Likevel savner Aston Villa en skikkelig målgjører. Luke Moore har scoret mye i treningskampene, men det er stor forskjell på nivået i disse kampene og nivået i Premier League

Spillerjakt
Det mest positive for Aston Villas del, er at klubbeier Randy Lerner er villig til å bruke penger. Og Martin O’Neill har lovet å hente inn flere nye fjes før sesongstart. Det betyr at dette sannsynligvis vil skje i løpet av kort tid.

Seriestart er tross alt 11. august.

- Når jeg henter inn spillere, hvilket jeg vil gjøre før sesongen starter, vil jeg sørge for at de jeg henter inn er de rette for laget. Jeg vil forsøke å få verdi for pengene, forklarer O’Neill ifølge Birmingham Post.

Etter Nettavisens mening bør spillerkjøpene inneholde en høyreback, en midtstopper, en kantspiller eller to, og en spiss av høy klasse. Da vil Aston Villa kanskje kunne utfordre Tottenham og Arsenal i kampen om den siste mesterligaplassen.

Brede Hangeland har vært nevnt, og vil nok være en god investering for O'Neill.

Enn så lenge skal Villa jobbe hardt, og være heldig på skadefronten, for å kunne slåss om en plass i Uefa-cupen.

Nettavisens tips: 8. plass

Hva tror du om Aston Villa kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.