RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Norge har ikke vunnet over England siden 2002. Natt til tirsdag ble det nytt tap og VM-exit for de norske jentene.
Norge har ikke vunnet over England siden 2002. Natt til tirsdag ble det nytt tap og VM-exit for de norske jentene. Foto: Andre Ringuette (Getty Images)

Forbannelsen slo til igjen

Norges uheldige tap i fotball-VMs åttedelsfinale gjør at kvinnelandslaget fortsatt er uten seier mot England siden 2002. Det er blitt en slags forbannelse.

England var lenge kvinnelandslagets drømmemotstander. 11 norske seirer og en uavgjort var fasit på lagenes 12 første oppgjør, men alt snudde da England vant for første gang i 2005. De seks kampene siden da har gitt fire engelske seirer.

Englands seier mandag var den aller første over Norge i en kamp av betydning, det vil si kvalifisering eller sluttspill i EM eller VM.

Fram til mandag hadde Norge åtte seirer og en uavgjort på ni slike kamper, med målscore 26-2. Forrige gang lagene møttes i en viktig kamp vant Norge 8-0 i EM-kvalifisering i Moss i juni 2000. Solveig Gulbrandsen scoret ett av målene.

Da Gulbrandsen scoret igjen mandag, så det ut til at Norge skulle bryte seierstørken og opprettholde sitt jerngrep på britene i kamper av betydning. I stedet slo England tilbake og sikret kvartfinaleplass.

- Tap må man alltid akseptere, men dette tapet føles tungt. Vi følte oss mye bedre enn England i dag. Vi burde ha punktert kampen allerede før pause. Det føles ikke bra å skulle reise hjem nå, sa Even Pellerud.

Han var landslagssjef også i den eneste tidligere sluttspillduellen mellom Norge og England. Det ble norsk 2-0-seier i VM-sluttspillet for 20 år siden, som endte med norsk gull.

Denne gang endte det med norsk skuffelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere