RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbereder seg på både himmel og helvete

KAPTEIN: Trine Rønning leder det norske laget i VM i Canada.
KAPTEIN: Trine Rønning leder det norske laget i VM i Canada. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Det norske kvinnelandslaget har et ambivalent forhold til asiatiske motstandere.

Himmel eller helvete. Det har vært neste stoppested når Norges kvinnelandslag i fotball har hatt asiatiske motstandere i VM og OL. Hvor havner de norske søndag?

- Thailand er et helt ukjent lag for oss, men vi ser jo at de kan spille fotball de og. De blir ingen kasteball selv om de har hatt noen svake resultater, sier lagkaptein Trine Rønning til NTB.

Asiatiske lag har påført Norge de tre største tapene i VM og OL, alle i kamper de norske hadde store forhåpninger om å vinne. Norge har vunnet fem av åtte mesterskapskamper mot asiatiske lag med sammenlagt målscore 18-2, men tapt de tre andre med sammenlagt 1-14.

Kina (4-0 i 1991 og 5-0 i 1999) og Japan (5-1 i 2008) har gitt de norske sjokkbehandling. Likevel ville en thailandsk seier søndag være den største overraskelsen av dem alle.

- Det er vanskelig å vite hva vi går til, for vi har aldri møtt dem før. Selv om vi får se masse video er det alltid litt usikkerhet. Asiatiske lag er alltid teknisk gode, små og kjappe. De er ikke så fysiske, men de er gode, sier Solveig Gulbrandsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere