*Nettavisen* Sport.

Forbundsstyret trakk omstridt forsikringsforslag

TRAKK FORSLAGET: Styremedlem i forbundsstyret i Norges Fotballforbund, Hans Olav Karde, fortalte at de trekker omstridt forsikringsforslag.

TRAKK FORSLAGET: Styremedlem i forbundsstyret i Norges Fotballforbund, Hans Olav Karde, fortalte at de trekker omstridt forsikringsforslag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Forbundsstyret ønsket at klubbene skulle overta forsikringsutgiftene for spillere i alderen 13-19 år.

Etter voldsom motstand fra både topp- og breddeklubber, ble forslaget trukket.

Styremedlem Hans Olav Karde gikk gjennom ordningen, som de fleste er enig om er svært god, men motstanden var så stor at fotballtinget aldri kom til å stemme over forslaget.

- Med bakgrunn av motstanden ønsker forbundsstyret å trekke forslaget. Jeg kan ikke love at det ikke kommer tilbake senere, men den gangen det kommer tilbake skal det være langt mer tilfredsstillende saksbehandling, sa Karde.

Uklart

Det var uklart hvor mye kostnader som forbundsstyret ville velte over på breddeklubbene. 1000 kroner per lag ble det antydet, eller mellom 50 og 100 kroner per spiller i ungdomsfotballen. Odd og Sarpsborg var blant toppklubbene som viste sympati med breddefotballen.

- Å påføre klubbene denne kostnaden i et budsjettår er uansvarlig, sa Sarpsborgs Cato Haug før han ba forbundsstyret om å trekke saken.

Flere breddeklubber var bekymret for den økte kostnaden. De har allerede sendt ut kontingent for 2014. Ørn advarte mot at forsikringskostnadene ville gå ut over aktiviteten. Andre omtalte forbundsstyrets forslag som «usmakelig».

Breddeseier

Fotballpresident Yngve Hallén forsvarte forslaget og sa han var sikker på at foreldrene ute i det ganske land ville prioritere å betale forsikringspremien.

Kort tid etter valgte forbundsstyret å trekke saken til stor jubel i salen på forbundstinget i Lillestrøm.

Seieren var en av de viktige for breddefotballen under helgens ting. Det var også et kraftig signal til forbundsstyret om å ha bedre forankring for endringer som vil påvirke breddeklubbenes økonomi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.