RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbyr spill på egne kamper

Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund vedtok denne uka å forby spillere i norsk fotball å sette penger på kamper de selv er involvert i.

De siste årene har NFF sendt ut en henstilling til spillere, ledere, trenere, dommere, assistentdommere og andre som kan påvirke kampresultater, om ikke å sette penger på kamper de selv medvirker i.

Nå har styret i NFF vedtatt en midlertidig lovendring som gjør spill på egne kamper ulovlig. I tillegg er det vedtatt en lovendring som gjør det ulovlig for dommere og assistentdommere å motta gaver i forbindelse med oppdrag.

- Vi har så langt vært forskånet for påstander om kampfiksing i norsk fotball, så dette er bestemmelser som forhåpentligvis virker forebyggende. Det må aldri sås tvil om at resultatet i en kamp er reelt, og ikke manipulert. Dette handler om fair play, som er et helt grunnleggende prinsipp for all idrett, sier NFFs generalsekretær, Karen Espelund.

Lovendringen vil bli lagt frem for Forbundstinget i 2006 for endelig godkjenning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere