Forklarte seg om Hallén-påstander

KONTROVERSIELL BOK: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok Fotballagenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha mottatt svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen.

KONTROVERSIELL BOK: Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder i sin bok Fotballagenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha mottatt svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Skapte kontroverser med ny bok, denne uken forklarte han seg for Norges Fotballforbund og Norges Idrettsforbund.

Knut Høibraatens bok «Fotballagenten» skapte store overskrifter i begynnelsen av oktober.

Høibraaten hevder det foregikk kampfiksing i en 1.-divisjonskamp mellom Moss og Aalesund i 2006, og i tillegg hevder han fotballpresident Yngve Hallén, som daglig leder i Sogndal i 2008, mottok svarte penger under bordet da nåværende Brann-keeper Piotr Leciejewski kom til klubben fra polsk fotball.

Norges Fotballforbund vil ha alle fakta på bordet, og tirsdag og onsdag denne uken har den gamle fotballagenten vært i møter på Ullevaal Stadion i Oslo.

Tirsdag handlet møtet om den påståtte kampfiksingen, og Høibraaten traff NFFs Emil Waters (juridisk rådgiver) og Nils Fisketjønn (konkurransedirektør).

- Det var et veldig fint møte, ryddig og greit. De informerte meg om hvor mye de tok dette på alvor, hvordan de jobbet med denne problematikken opp mot bredde, Norsk Tipping og regjeringsnivå. Det er ganske imponerende, sier Høibraaten til Nettavisen.

Den tidligere fotballagenten forteller at han ikke hadde mer info å komme med enn det som står i boken. NFF tar uansett saken på alvor, mener han.

Hyrer inn advokatfirma
Forbundet har allerede kontaktet Moss og Aalesund i forbindelse med påstandene i boken, i tillegg til dommer Svein-Erik Edvartsen, som dømte den aktuelle kampen.

- Er du fortsatt like sikker på at kampen er fikset, Høibraaten?

- Jeg er mer eller mindre sikker, men jeg har ikke noe mer å bringe til bordet enn det jeg allerede har kommet med. Den gangen var jeg ikke i tvil, og det er da det var ferskt for meg, sier han.

Onsdag hadde han nye møter arrangert av NIF, da for å fortelle om påstandene om Sogndal og Yngve Hallén. Også her føler han at forbundet tar påstandene seriøst.

NFF har bedt Norges Idrettsforbund (NIF) om å foreta en uavhengig faktautredning. Det mandatet har NIF sendt til advokatfirmaet BDO, og onsdag møtte Høibraaten firmaet for å utrede om påstandene mot Sogndal og Yngve Hallén.

- Det virket som veldig kompetente folk, og jeg tror det blir en ryddig og skikkelig gjennomgang, sier Høibraaten til Nettavisen onsdag.

- Lite nytt
Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, forteller at det kom frem lite nytt i møtet med Høibraaten.

- Det var en fint møte hvor vi fikk høre hans historie over bordet og ikke bare ved å lese boken. Det var ok, men det kom ikke frem noe vesentlig nytt i møtet, sier Fisketjønn til Nettavisen.

Nå venter NFF på klubbenes versjon før de kommer frem til noen konklusjon.

- Vi har bedt klubbene (Moss og Aalesund) å sjekke ut hos dem, om de har noe indikasjoner på om noe sånt har skjedd. Vi venter nå på rapporter fra klubbene og dommerne, forklarer Fisketjønn.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag