Gå til sidens hovedinnhold

Forlater Arsenal

Ble ikke med da londonklubben reiste på treningsleir.

Ifølge Sky Sports skal Arsenal og Sjakhtar Donetsk være enige om en overgangssum for spissen Eduardo.

Kroatbrassen reiste ikke med resten av Gunners-troppen på treningsleir til Østerrike mandag. Dette skal angivelig være fordi han satt i forhandlinger med den ukrainske klubben.

27-åringen har slitt med å få spille på The Emirates etter skaden mot Birmingham i 2008, som holdt ham lenge ute av spill.

Arsenal-manager Arsène Wenger skal også være positiv til å la Eduardo flytte på seg, siden franskmannen allerede har sikret seg signaturen til spissen Marouane Chamakh.

- Holder høy kvalitet
Sjakhtar-trener Mircea Lucescu mener imidlertid at kroatbrassen fortsatt har mye å bidra med på fotballbanen.

- Vi har vært beundrere av Eduardo siden før han dro til Arsenal. Alt gikk ikke hans vei forrige sesong, men han er fortsatt en spiller som holder høy kvalitet, sier rumeneren til Sky Sports.

- Ja, vi vet at han skadet seg alvorlig, og vi kjenner til risikoen, men samtidig vet vi at han har mye å tilby. Vi forventer mye av Eduardo, sier Sjakhtar-treneren om spissen.

- Kommer til å lykkes
Også Kroatias landslagssjef, tidligere West Ham-kjempe Slaven Bilic, tror en tur til Ukraina kan gjøre spissen godt.

- Jeg har snakket med Eduardo, og han var storfornøyd med å kunne spille for Sjakhtar. Han kommer til en sterk liga, og vil få spille i Mesterligaen. Det blir mange tøffe oppgjør for Eduardo framover, og det er også bra for karrieren hans på landslaget.

- Dario Srna (fra Kroatia) er kaptein i Sjakhtar, og det er også mange brasilianere der. Jeg er sikker på at Eduardo kommer til å tilpasse seg klubben fort, og få suksess, sier Bilic.

Eduardo da Silva kommer opprinnelig fra Brasil, men fikk kroatisk statsborgerskap i 2002. Han har spilt 29 landskamper for sin nye nasjon og scoret 18 mål. Han kom til Arsenal i 2007.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut