- Det er i dag inngått forlik mellom Norges Fotballforbund (NFF) og Svein-Erik Edvartsen. Det betyr at avskjedssaken som er berammet i Oslo tingrett kommende uke utgår, skriver NFF i en pressemelding lørdag.

Fotballforbundet opplyser om at partene er enige om at NFF utbetaler 200 000 kroner til Edvartsen og dekker sakskostnader til advokat John Christian Elden med kroner 350 000.

- En belastende sak

Edvartsen krevde i det opprinnelige søksmålet å få jobben tilbake på de samme vilkårene som han hadde, minst 720.000 kroner i erstatning, og i tillegg økonomisk kompensasjon for tap av fremtidig inntekt.

I pressemeldingen skriver NFF at partene likevel er enige om at Edvartsen ikke får jobben tilbake.

I tillegg frafaller også Edvartsen sitt søksmål mot Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn, som kom på bakgrunn av det dommerne mente var ærekrenkelse fra NFF-toppen.

- Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten er vi glade for at de to søksmålene utgår. I tillegg er alle tjent med at saken avsluttes nå. Vi unngår også en mulig ankesak, og dermed nye måneder med denne saken. Også hensynet til norsk fotballs omdømme gjør at vi valgte denne løsningen, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF.

Svein-Erik Edvartsen har ikke besvart Nettavisens henvendelser lørdag, men sier følgende i pressemeldingen:

- Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier Svein-Erik Edvartsen.

Saken har lenge fremstått som en bitter konflikt mellom partene.

Edvartsen gikk til søksmål fordi han ble avskjediget som seksjonsleder i fotballforbundet i fjor høst. Avskjedigelse innebærer at han ikke har fått stå i stillingen til saken er avgjort i retten, og han har ikke fått utbetalt noen lønn fra NFF siden han mistet jobben i fjor høst.

BAKGRUNN: Svein-Erik Edvartsen sparket som seksjonsleder i NFF

Ifølge NFF skal han ha sendt flere mailer under det forbundet mener var falskt navn. Dette tilbakeviser Edvartsen på det sterkeste å ha gjort.

I sluttinnlegget til NFF het det blant annet:

«Edvartsen distribuerte falsk epost. For å fremme egne interesser, også på bekostning av kollegaer, kommuniserte han under fiktive avsendernavn. Kommunikasjonen skjedde både internt til ledelsen i NFF, og utad, til media. Det er grunn til å tro at forholdet kan ha pågått over tid og hatt et betydelig omfang. Verken NFF eller media har maktet å spore noen av avsenderne.»

- Fikk vite om avskjed i media

I flere måneder har den bitre konflikten vært omtalt i media. I et Facebook-innlegg i september i fjor la han ikke skjul på at han følte seg dårlig behandlet av NFF. Han uttalte seg også til Nettavisen nyttårsaften 2017, om at han ville fryktkulturen i NFF til livs.

Edvartsen hevder han fikk vite om avskjeden gjennom media. Det var TV 2 som først meldte om nyheten. I Edvartsens sluttinnlegg gjør hans advokat John Christian Elden et poeng av det de mener er lekkasjer fra NFF.

«Saksøker (Edvartsen, red. anm.) har unnlatt å kommentere de omfattende lekkasjer til media fra fotballforbundets side i denne saken, både tidligere under dommerkonflikten, men særlig da Edvartsen forut for drøftelsesmøtet kunne lese i media at han ville bli avskjediget. De har vært skadelige for ham.»

I NFFs sluttinnlegg kom de med et syrlig stikk til den tidligere toppdommeren:

«Edvartsen kan ellers takke seg selv for den oppmerksomhet som saken har fått i media. Edvartsen har her gjort hva han kan for å holde saken varm, med stadige utfall, lekkasjer og beskyldninger mot NFF. Den som søker rampelyset må tåle å få det på seg», skriver NFFs advokat Magnus Stray Vyrje.

Men nå er altså partene enige om å ikke møtes i retten.