RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlot 16. mai-festen med VM i tankene - nå skal Bendtner unngå fjorårets 17. mai-blemme


FESTANTREKK? Mushaga Bakenga og Nicklas Bendtner fulgte forskjellige kleskoder på 17. mai 2017. Bendtner kommer ikke til å møte opp i samme antrekk i år. Se video fra intervjuet med Bendtner nederst i artikkelen.  
FESTANTREKK? Mushaga Bakenga og Nicklas Bendtner fulgte forskjellige kleskoder på 17. mai 2017. Bendtner kommer ikke til å møte opp i samme antrekk i år. Se video fra intervjuet med Bendtner nederst i artikkelen.   Foto: Nrk
Sist oppdatert:
Fredag skal røntgenbilder gi svaret på hvor alvorlig smellen til Nicklas Bendtners kne er. Før det skal han feire 17. mai for andre gang.

– Jeg har fått med meg at det er stor tradisjon og det er selvfølgelig gøy å score med fulle tribuner. Det er en stor dag. Jeg hadde også venner på kampen, så vi skal ut og spise i kveld (onsdag). Forhåpentligvis blir det en god parade med laget, så skal vi være klar til 21. mai (mot Haugesund), sier Bendtner til Nettavisen.

Sannsynligvis blir det mye triveligere å gå i 17. mai-toget enn i fjor. Aller mest på grunn av at Rosenborg-spillerne i år slipper å gå i borgertoget i visshet om at de dagen før gav bort en 1-0-ledelse og tapte 1-2 mot Tromsø. For trønderne smaker det naturligvis mye bedre å knuse Lillestrøm 3-0.

Der tok Nicklas Bendtner tidlig ansvar. To dager før 16. mai-festen fikk stjernespissen vite at han i likhet med lagkompis Mike Jensen var med i Åge Hareides danske bruttotropp til sommerens fotball-VM i Russland. Bendtner kunne knapt svart bedre på tiltalte enn å dunke inn 1-0 etter 12 minutter, etter et flott angrep.

– Vi har et godt oppspill og det syns jeg vi har manglet. Vi har manglet scoringer hvor vi har et skikkelig godt oppspill. Det fikk vi. Jeg syns det gikk godt nå, vi fikk skapt en del gode sjanser. Vi fikk åpnet de mer og mer opp, det har vi hatt problemer med når lagene har ligget lavt, sier Bendtner til Nettavisen.

Les også: Han kunne spolert RBK-festen etter fem minutter: - Føler meg skyldig

Bendtner fornøyd med spillet

Yann-Erik de Lanlay lurte med seg LSK-back Mats Haakenstad et par meter ut og gav Birger Meling fritt spillerom til å slå hardt inn til Bendtner. RBK-profilen dunket inn sitt aller første 16. mai-mål. Det stilnet også litt av kritikken Rosenborg har gått igjennom i det siste. 

For til tross for ålreite resultater har ikke spillet sittet. Fansen har klaget på kjedelig spill, noe som også ble illustrert i form av mosaikk på hovedtribunen. Ved innmarsj markerte Rosenborg-supportere sitt syn med mosaikk som dannet et klart budskap før 16. mai-festen: «Angrip!»

Bendtner gjorde for øvrig også sitt første eliteseriemål siden han scoret to i lokaloppgjøret mot Molde, i 4.serierunde.

– Nå fikk vi spilt hurtigere, vi fikk avviklet situasjonene hurtigere på innlegg. Innleggene var hardere. Jeg var veldig fornøyd, sier Bendtner.

– Jeg vil angripe slik at det er større sjanse til å score mål. Vi er på vei i riktig retning. Nå har vi en kamp den 21. mai. Tar vi tre poeng der, har vi mulighet til å ta Brann i kampen etter. Da kan vi legge oss opp i toppen igjen. Det var deilig. Som spiss skal man score mål. Jeg har jo vært litt ving i det siste og det har vært annerledes, men det var fint å score igjen, fortsetter han.

Les også: Brann slo tilbake mot Haugesund: - Bittert!

Ville ikke risikere VM

Men etter sol kommer det ofte mørke skyer. Ti minutter etter scoringen ble Rosenborgs angriper liggende nede med smerter, i en duell der RBK skrek på straffespark. Om det var det eller ei, er forholdsvis uinteressant etter 3-0-seieren. Tankene gikk snarere til Russland, jo lenger Bendtner ble liggende nede mens Rosenborgs medisinske personell hjalp ham.

Til slutt sto han på to bein igjen. Og Bendtner forble på banen i ytterligere 40 minutter. Men da Pål André Helland på lekkert vis fintet bort hele Romerike og satte inn 2-0 mellom beina på Marko Maric etter en time, var det slutt. Dansken tok ingen sjanser.

– Kneet ble stivt til slutt, så jeg tenkte inni meg at dersom det ble 2-0, så ville jeg gå av. Nå som VM nærmer seg og sånn, så er det ingen grunn til å ta noen sjanser hvis vi fikk 2-0. Det ble også mer og mer stivt. Det er en liten hevelse, men vi tror det er okei. Vi skal på scanning på fredag bare for å være sikre. Det er en okei bevegelse i kneet, så det er vel et godt tegn, sier Bendtner.

– Jeg tror det var et støt. Det går bra nå, jeg har fått lagt på kompresjon. Så skal vi se på det på fredag, sier han videre.

SMELL: Rosenborgs Nicklas Bendtner ble stemplet av Lillestrøms Frode Kippe i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal Stadion 16. mai. 

Bendtners klestabbe

Før det venter altså 17. mai-toget. I fjor var det god stemning og Bendtner strålte til tross for 1-2-smellen mot Tromsø dagen før. Men én ting plaget stjernespissen, som bare hadde bodd to måneder i Trondheim. I motsetning til sine landsmenn Mike Jensen og Jacob Rasmussen, hadde ikke den tidligere Arsenal-spissen fått med seg at det var brukelig med dress på Norges nasjonaldag.

Ikledd en hullete bukse og rød hettegenser gikk en småflau og smilende Bendtner i borgertoget. På sosiale medier la han ut en video av seg selv, med finkledde lagkamerater og trondhjemmere bak seg. Den selvironiske teksten "Dere kunne ha sagt at man skal ha på seg dress" ble smått legendarisk.

– Jeg fikk ikke med meg at man skulle ha på dress. Det er min første 17. mai i Norge, kommenterte han den gangen.

Da han ble konfrontert med det etter onsdagens seier, smilte han sedvanlig fra øre til øre.

– He-he, jeg skal huske dressen, sier Bendtner.

Les også: Deila med klar melding til pressen etter tre nye poeng

Helland: - Ville ligge under dyna

En annen som var flau på 17. mai i fjor, var Helland. Hemnværingen husket riktig nok finstasen, men hadde ikke lyst til å gå etter at laget hadde rotet bort ledelsen mot Tromsø på den store festdagen. Nå ble det endelig revansje. Helland var for øvrig skadet da RBK vant i 2015 (5-1 mot Sandefjord) og i 2016 (2-1 mot LSK), så dette var faktisk hans første 16. mai-seier.

– Det er godt å vinne 3-0. Publikum er veldig fornøyd og det er det viktigste. Så får vi tre poeng og slipper å skjemmes i borgertoget. Det er veldig viktig, for akkurat det har jeg gjort en gang for mye, sier Helland til Nettavisen.

– Nå slipper jeg å gå i toget og skjemmes etter noter. Det var fryktelig flaut. Jeg hadde heller lyst til å være hjemme og ligge under dyna, for jeg skjemtes sånn. Nå som vi vant 3-0, skal jeg være rak i ryggen og trille barnevogna for første gang. Det gleder jeg meg til, sier Helland.

Les også: Molde slo tilbake etter marerittuker

Kampens lirare

Han sto altså for kampens c-moment da han smatt forbi Simen Rafn og Simen Kind Mikalsen, før han banket ballen forbi en taklende Frode Kippe og mellom beina på Marko Maric. Da løftet taket seg på Lerkendal stadion. 21.000 trøndere forsto at årets 16. mai-fest var reddet.

– Det er ikke verre enn at man får en god langpasning, slik som den fra Birger, sånn at jeg kan utfordre i fart. Da er det et par og åtti kilo som kommer i stor fart og da er jeg lei å stoppe, sier Rosenborgs Pål André Helland om drømmemålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere