*Nettavisen* Sport.

Forlot United: - Jeg har ikke angret et sekund

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Mats Møller Dæhli tok et tøft valg i sommer. Det har betalt seg.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mange ble overrasket da Mats Møller Dæhli (18) i sommer forlot Manchester United og skrev under en kontrakt på to og et halvt år for Molde.

144 dager senere møter han Nettavisen i pressesonen på Ullevaal. Han har nettopp blitt cupmester med Ole Gunnar Solskjærs klubb, og uken i forveien fikk han sin debut på det norske A-landslaget.

Det finnes verre måter man kan bruke 144 dager.

- Ikke angret et sekund
Nå forteller Dæhli at han aldri var usikker på valget om å forlate en av verdens største klubber til fordel for norsk tippeligafotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Jeg var trygg med en gang, og jeg har ikke angret et sekund på valget jeg gjorde. Jeg tenkte meg nøye gjennom, og kom frem til at jeg ville til Ole Gunnar. Jeg er trygg på at jeg gjorde det rette valget, sier unggutten til Nettavisen.

- Hvordan ser du for deg tiden fremover?

- Nå er det ferie, og jeg skal slappe litt av. Så skal jeg bruke jula til å jobbe med ting jeg må forbedre, detaljer, og så skal jeg være klar til ny sesong der vi forhåpentligvis gjør det litt bedre i serien, sier Dæhli.

- På nivå med Januzaj
Det er ikke lenge siden Molde-trener Ole Gunnar Solskjær mente unggutten er så god at han like godt kunne tatt steget opp i Manchester Uniteds A-lag.

– Han kom hit for å spille førstelagsfotball, men han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå. Han er på nivå med Adnan (Januzaj). De to har vokst opp sammen på U18-laget. Der var Mats årets spiller, sa Solskjær til Nettavisen da cupfinalebilletten var i boks tidligere i år.

Molde-sjefen fikk også spørsmål fra Nettavisen om hvor lenge han tror han kan beholde Dæhli.

– Det tror jeg dessverre ikke blir lenge. Dersom vi klarer å beholde ham fram til sommeren, må det være bra, sa Solskjær.

- Med tanke på at du tok tippeliganivået så raskt, føler du at dette nivået er godt nok for at du skal kunne utvikle deg videre?

- Jeg er Molde-spiller, og det er det jeg har fokus på. Man må prestere over tid hvis man skal klare å ta nye steg, og det er ikke noe jeg tenker på, sier Dæhli etter cuptriumfen søndag.

Første kamp på nabobanen
Han er oppvokst i Gustav Heibergs vei ved Ullevaal, bare noen hundre meter unna nasjonalarenaen, men før cupfinalen hadde han aldri satt sine bein på Norges mest kjente gressmatte.

- Det var rart å endelig få spille på Ullevaal. Jeg kan nesten se huset mitt herfra. Det er første gang jeg spiller på stadion, og det er fantastisk å vinne her, sier Dæhli.

Da Dæhli snakket med pressen etter cupfinalen, hadde han ikke tatt inn over seg hvordan det er å være cupmester. Men etter litt betenkningstid kom han frem til en konklusjon.

- Det er stort. Veldig stort.

Dæhli var ikke alene om å imponere på Ullevaal søndag kveld. Molde-keeper Ørjan Nyland spilte også en god kamp, og vant cupgull for andre år på rad.

I fjor var han den store spilleren på Hødds overraskelseslag, men søndag var han en selvskreven førstekeeper i Moldes cupfinaleellever.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

- Det føles veldig godt. Spesielt etter at vi lå under og snudde kampen. Det er helt fantastisk.

Han vil ikke rangere gullene når en journalist kommer med oppfordringen.

- Det er stort å vinne cupgull, og jeg har fått gjøre det med to forskjellige klubber. Men jeg vil ikke sammenligne de to gullene, det var veldig stort begge gangene, sier han.

- Mange oppturer
Nyland kan se tilbake på litt av en uke på fotballbanen. Tirsdag fikk han A-landslagsdebuten mot Skottland og søndag ble han cupmester.

- Det har vært mange oppturer denne sesongen her. Det er veldig kjekt.

I sommer signerte han en ny kontrakt med Molde som strekker seg til 2018. Etter at Nyland storspilte mot Lillestrøm i semifinalen, var Ole Gunnar Solskjær ikke i tvil.

- Han fortjener hver eneste krone han tjener, sa Molde-sjefen.

Skrev femårskontrakt
Det er sjelden vare i dagens fotball at spillere skriver femårskontrakter, men Nyland er sikker på at valget er riktig.

- Nei, men hvis man trives, ser jeg ikke noe problem med å gjøre det. Og Molde er en fantastisk fin klubb, med et fantastisk støtteapparat, og jeg har det helt topp her, sier han.

Nå starter forberedelsene til neste sesong. Nyland er innstilt på å jobbe hardt for å bli mange hakk bedre, akkurat som han gjorde i 2013.

- Jeg vil ta like store steg neste år. Det er det som er målet. Det er alltid noe å utvikle, slik er det uansett hvor god man er. Jeg skal jobbe med detaljer og utvikle meg like bra som jeg har gjort i år, sier han.

Det bør være godt nytt for alle som håper på en bedre tid for norsk landslagsfotball.

P.S: Se alt om cupfinalen her.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.