*Nettavisen* Sport.

Forren: - Trusa ryker i kveld!

LOVER TRUSEFEST: Vegard Forren feiret i bare trusa etter kampen, og sier at alt trolig ryker i festen som følger.

LOVER TRUSEFEST: Vegard Forren feiret i bare trusa etter kampen, og sier at alt trolig ryker i festen som følger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Molde-stopperen advarer om heftig feiring etter nytt cupgull.

23.11.14 17:31

MOLDE - ODD 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Først kastet Fredrik Gulbrandsen bort en kjempesjanse til å gi Molde deres andre strake cupgull.

Så revansjerte han seg med å sende blåtrøyene i ledelsen mot Odd, og samtidig sende hele Molde til himmels.

- Jeg bommet på en stor sjanse, men heldigvis fikk jeg en mulighet til. Det var deilig å sette den, slår matchvinneren fast overfor Nettavisen.

Da Mohamed Elyounoussi la på til 2-0 var all tvil lagt til side: Molde er norgesmester i fotball 2014, og dermed blir det blå fest i Oslo og Molde.

- Trusa ryker i kveld
Vegard Forren spilte en meget solid kamp i Moldes midtforsvar, og var et stort glis da han møtte pressen.

- Dette er helt fantastisk! Jeg synes vi har veldig god kontroll bak der i dag, er flinke til å ta oss av løpene som kommer, og er vel egentlig ikke i vanskeligheter en eneste gang, sier Forren til Nettavisen.

Midtstopperen feiret i bare underbuksa da kampen var over, og lover at feiringen fortsetter for fullt også i timene etter cupseieren.

- Jeg regner med at trusa ryker i løpet av kvelden, ja. Men det var ikke frivillig å gå rundt i underbuksa der ute, for å si det sånn. Det er ikke noe særlig å vise denne bleke og smålubne kroppen foran så mange mennesker, men jeg håper jo at bildene ser bra ut, sier Forren.

For Molde-keeper Ørjan Nyland betydde seieren at cupgull nummer tre på rad(!) var et faktum. Han var likevel mest opptatt av å gi skryt til forsvarsfireren foran seg, som sørget for at sisteskansen kun trengte å gjøre én kvalifisert redning i løpet av kampen.

- Uten lagkameratene mine hadde ikke jeg kunne jublet for igjen i dag, men jeg er selvfølgelig veldig stolt over å gå seirende ut av nok en cupfinale, sier Nyland til Nettavisen.

Han kjente på slutten av oppvarmingen at det stakk i akillesen, men hevder at kampen aldri var i fare.

- Det var ikke noe godt å kjenne det, men det var heldigvis ikke så alvorlig at jeg ikke kunne spille kampen.

Veldig spesielt
De fleste trodde Molde-trener Tor Ole Skullerud skulle slite med å følge etter Ole Gunnar Solskjær som Molde-sjef. Skullerud er stolt over reisen han har hatt med Molde så langt.

- Det har vært veldig spesielt, og det er en enorm opplevelse. Det var rart å reise til Molde to dager etter jeg takket ja og vite at det er en stor og stolt klubb man skulle ta over, og at jeg skulle etterfølge et regime med massiv suksess, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

FEILFRI DEBUTSESONG: Tor Ole Skullerud kunne feire både serie- og cupgull i sin første sesong som Molde-trener. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Men at det er 11 år siden sist Norge hadde en dobbeltmester i fotball, bruker han ikke mye tid på.

- Det perspektivet har jeg ikke, og det har jeg ikke tenkt over. Det er på mange måter rart å sitte med det, og det har gått fort det siste halvannet året. Det skjer store ting i Skulleruds liv, sier Skullerud.

Avtroppende Sandnes Ulf-trener Tom Nordlie var til stede på pressekonferansen og benyttet anledningen til å spørre Skullerud om han har klart å sette sitt preg på Molde-laget ved å ikke rullere like mye som forgjenger Solskjær.

- Vi rullerte mye når kampene kom tett, men ja, vi holdt lenger på en fast ellever enn tidligere. Samhandlingen vi ser igjen når vi er på vårt beste kan være på grunn av det. I den perioden vi spilte mye kamper taklet vi det bra med å rullere, sier Skullerud.

Også Davy Wathne tok mikrofonen og stile et spørsmål.

- Sett utenfra er Molde et ungt og talentfullt lag. Føler du at dere er ved veis ende eller ved starten på noe stort, og hvor langt kan dere nå?

- Vi er helt i starten. Kan vi beholde dette laget, et lag som er tre-fire år yngre enn Odd, har vi et fantastisk utgangspunkt. Vi er ikke på noen måte ferdigutviklet, sier Molde-sjefen.

Nå er målet å ta laget til Champions League.

- Vi kan nå ut i Europa, det er klart vi kan det, slår han fast.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MATCHVINNER: Fredrik Gulbrandsen jubler etter å ha scoret Moldes første mål under cupfinalen i fotball mellom Molde og Odd på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Forsiktig start
Lagene tok hver sin trepoenger i Tippeligaen, og det var ventet en særdeles jevn cupfinale på et regnvått Ullevaal.

Dag Eilev Fagermos menn kom best igang, og noterte seg for kampens første sjanse da Herolind Shala satte ballen i nettveggen fra fem-seks meters hold.

Samme mann ble minuttet senere liggende nede med smerter etter å ha fått sparket ballen opp i nesa, men var tilbake på banen etter å ha fått stoppet blødningen.

Spillebørs: Slik spilte lagene

Det var to lag med stor respekt for hverandere som prioriterte defensiv trygghet i innledningen. De åpenbare sjansene uteble, og Jone Samuelsen var den som kom nærmest scoring i første omgang.

Mannen, som har vært blant Tippeligaens beste spillere i år, fikk ballen i føttene snaut 20 meter fra mål og brant til med venstrefoten. Lærkula fikk god fart, men gikk rett på Ørjan Nyland i Molde-buret, som dermed fikk en grei jobb med å bokse ballen over mål.

Molde-press
Tor Ole Skulleruds lag brukte tid på å få igang sitt offensice maskineri, men mot slutten av omgangen fikk Odd-keeper André Hansen mer å henge fingrene i.

Først var Vegard Forren frampå med et knallhardt frispark som Lars-Kristian Eriksen avverget før det rakk fram til Hansen.

Like før pausesignalet gikk etablerte Molde seg igjen langt inne på Odds banehalvdel. Etter klabb og babb i feltet endte ballen til slutt opp hos Mohamed Elyounoussi på femmeteren. Ungguttens avslutning ble derimot blokkert like foran nettmaskene.

Innimellom det økende Molde-presset, var imidlertid også Jarkko Hurme farlig frampå for hvittrøyene fra Skien. Finnen klemte til på halvspretten fra over 20 meters hold og kunne se ballen barbere utsiden krysstanga. Ørjan Nyland ga uttrykk for å ha kontroll, men hadde vært sjanseløs dersom Hurme hadde hatt centimeterene på sin side.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

BRANN-SKJERF, ERNA? Som vanlig var det tett mellom de prominente gjestene på Ullevaal. Yngve Hallén, Kong Harald og en Erna Solberg i Brann-skjerf for anledningen, kastet glans over norsk klubbfotballs festdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


Kastet bort kjempesjanse
Andre omgang startet i et høyere tempo enn den første, og Molde fortsatte der de slapp før garderobepraten; med å trykke Odd langt tilbake i banen.

Kampens til da desidert største målsjanse kom da timen var passert. Fredrik Gulbrandsen fikk stå mutters alene på bakerste stolpe på Mattias Moströms innlegg.

Den tidligere LSK-spissen trengte i prinsippet bare å treffe mål for å sende Molde i ledelsen, noe som skulle vise seg enklere sagt enn gjort. Forsøket på å styre ballen i nettmaskene endte i stedet et par meter på feil side av stolpen, til ungguttens store fortvilelse.

Det var uansett liten tvil om at Molde kjørte denne cupfinalen, og sjansene tiltok i hyppighet.

Sendte Molde til himmels
Da klokka hadde passert 72 minutter skulle også blåtrøyene få det som må sies å ha vært et fortjent ledermål.

Fredrik Gulbrandsen fikk en ny sjanse etter å ha tråklet seg forbi et lite kobbel med Odd-forsvarere, og denne gangen var det ikke snakk om å kaste bort muligheten.

Gulbrandsen banket ballen kontant ned i korthjørnet, altfor hardt til at Andre Hansen kunne rekke ned.

Molde-fansen eksploderte.

Da Mohamed Elyounoussi la på til 2-0 like før full tid, var all tvil lagt til side.

Dermed er Molde det første laget til å vinne både serien og cupen siden Rosenborg gjorde det samme i 2003.

Samtidig er de det første laget som forsvarer et cupgull siden Lillestrøm klarte den bragden i 1978.

Det finnes ikke tvil om hvem som eier Fotball-Norge for øyeblikket.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.