Forren debut!

Foto: Stein Over Ekornesvaag/Scanpix

Tippeliga-debutant Vegard Forren (20) kledte av Stabæks stjernegalleri.

31.03.08 10:00

AKER STADION (Nettavisen): MOLDE-STABÆK 0-0:

(Klikk her for å se sammendrag av kampen)

Det var én ting Moldes unge midtstopper Vegard Forren ikke kunne stoppe i går og det var alle superlativene som haglet rundt hans spill mot Tippeligaens kanskje giftigste spissduo, Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog.

- En mycket god spelare, sa Daniel Nannskog etter å ha blitt stoppet gang på gang av Moldes Tippeliga-debutant Vegard Forren (20).

- Han blir det neste store, mener Magne Hoset etter å ha vært vitne til lagkameratens forsvarsspill.

Jobbet på Rema 1000
Kontrastene er store. For vel et år siden spilte Forren 3. divisjonsfotball for KIL/Hemne og jobbet på Rema 1000. I går fikk han sin Tippeliga-debut foran 7000 tilskuere mot Nannskog og resten av angrepsbataljonen i Stabæk.

Men selv om Stabæk pøste på med det ene angrepsvåpenet etter det andre, stoppet Forren angrepene fra Gunnarsson og Nannskog både fra bakken og i lufta. Forren viste stor autoritet sammen med sin langt mer rutinerte midtstopperkollega Marcus Andreasson (29.)

- Fornøyd med debuten?

- Jeg følte at jeg hadde god kontroll på Nannskog & co. ja, selv om det alltid er noe å bli bedre på, sa en beskjeden Forren etter at han hadde kledd av Gunnarsson og Nannskog med sitt stopperspill i nitti minutter.

Jonevret imponert
Forren utpreger seg som en spillende midtstopper. Med sin pasningssikkerhet og stoiske ro satte han ofte i gang Moldes angrepsspill fra bakre rekker. Ofte satte han også selv fart framover med ballen. Den unge midtstopperen var også nær scoring, men headingen fra Magne Hoset sin presise corner føk like over mål.

Molde-trener Kjell Jonevret var imponert av sin elev i går.

- Han spilte som en rutinert Tippeliga-spiller, sier Jonevret, som trekker fram ungguttens usedvanlige ro som hans fremste egenskap.

PS! Forren ble tatt ut i U21-troppen som slo Ukrania 1-0, men måtte melde forfall på grunn av sykdom. Fortsetter han det samme resolutte forsvarsspillet som i går, skal landslagstrener Øystein Gåre få det vanskelig med å komme utenom navnet Vegard Forren i neste U21-tropp.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag