*Nettavisen* Sport.

Forren: Dette må vi passe oss for

SCORE FØRST: Vegard Forren mener det er viktig at de norske gutta får det første målet i kampen mot Malta. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Dette blir nøkkelen for Norge mot Malta.

Vegard Forren og forsvaret tar ikke æren alene for landslagets nyetablerte defensive trygghet. Elleve mann skal sammen stoppe Malta lørdag og sørge for at Norge igjen scorer først.

- Det er veldig viktig å score først, for det er mye tøffere å komme bakpå enn det er å være foran. Vi har fått en trygghet inn i laget som gjør at vi er solide defensivt. Det er noe vi har jobbet mot i lang tid, men nå begynner det å sitte ordentlig, sier Forren.

Norge har holdt nullen i alle fire kamper siden Even Hovland kom inn som Forrens makker i midtforsvaret.

- Even har kommet inn og gjort en god jobb, men vi begynner alle å bli mer samkjørte bak der, og det får vi betalt for. Samtidig er jobben spissene og midtbanen gjør foran oss utrolig viktig. Det blir ofte litt glemt, men de har jobbet knallhardt og gjort det enklere for oss i de siste kampene.

Dag og natt
Manglende defensiv trygghet har lenge vært et stort problem for Norges landslag, som havnet under i kamp etter kamp. Hele 13 ganger under Per-Mathias Høgmo har motstanderen scoret først, og de kampene har gitt bare én norsk seier og ni tap.

Derimot har laget greid å treffe rett med kampene hvor Norge har scoret først. Alle de fem gangene har vært i EM-kvalifiseringen, og alle fem kamper er vunnet. Sist ga det seier over Bulgaria og Kroatia.

- Det er som sagt enklere å vinne kamper når du holder nullen. Den defensive tryggheten er kanskje det viktigste man har i et lag, og den begynner å sitte nå. Vi har spilt mange gode landskamper, men kanskje ikke vært like trygge bakover som i det siste. Vi er blitt mer solide over hele banen. Når vi er bedre defensivt, blir vi automatisk bedre offensivt også, sier Forren.

Trygghet
- Samhold og trygghet er viktig. Det er klart man må ha litt marginer også, og det har vi hatt, men vi har vært gode og solide, og vi får endelig betalt for den jobben vi har gjort over lang tid. Vi håper jo at det skal fortsette.

Det er bare seier som gjelder mot Malta på Ullevaal lørdag.

- Vi er et bedre lag enn Malta, men alle landskamper lever sitt eget liv, så vi vet det blir tøft. Malta er solide defensivt og slipper ikke inn mange mål de heller. Det blir en vanskelig kamp, men vi skal holde tett bakover, sier Forren.

- Og så skal vi ha det første målet, for det kommer til å bli veldig avgjørende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag