*Nettavisen* Sport.

Forren i 2014: - Selnæs er meget oppskrytt

LAGKAMERATER: Vegard Forren og Ole Selnæs er nå lagkamerater på det norske landslaget. Men for et år siden var ikke Forren veldig imponert av den trønderske midtbanespilleren. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Hva sier du i dag, Vegard Forren?

LILLESTRØM (Nettavisen): Forrige sesong var Molde-stopperen med på TV 2s humorprogram 2 mot 1. Der ble han spurt hvem han mener er mest oppskrytt i Tippeligaen.

Svaret? Rosenborgs Ole Selnæs.

- Det var alltid sånn (mot Rosenborg) at det var én spiller jeg håpet skulle starte kampen, for da visste jeg at vi kom til å vinne. Ser man på statistikken så tipper jeg vi har gjort det også. Ole Selnæs i Rosenborg, meget oppskrytt, sa Forren den gangen.

Nå er de to lagkamerater på det norske landslaget. Selnæs kan se tilbake på sitt definitive gjennombrudd denne sesongen, og har vært en av Tippeligaens absolutt beste spillere i 2015.

- Jeg bare flirte av det, sier Selnæs til Nettavisen når vi minner ham Forren-dommen fra i fjor.

Rosenborg-profilen smiler selvsikkert, vel vitende om at han denne sesongen har vært alt annet enn oppskrytt. Det er neppe Selnæs imot at det blir litt skyting fra hofta mellom RBK- og Molde-spillere heller.

- Har denne sesongen fått Forren til å forandre mening, tror du?

- Det får du spørre han om, sier Selnæs og humrer.

- Tok kraftig feil

Vi gjør nettopp det. Og Forren har vært forberedt på at dette ville bli et tema.

- Jeg har fått høre det, ja. Bakgrunnen for at jeg valgte Selnæs som mest oppskrytt er at vi i Molde likte å spille mot Rosenborg hver gang Ole var på banen, for vi følte at han var det svake punktet. Men det ser ut som det ga ham motivasjon, for han har tatt veldig store steg, sier Forren til Nettavisen.

Molde-stopperen står med kaffekoppen i hånda og smiler.

- Han har i hvert fall bevist i år at jeg tok kraftig feil, men samtidig føler jeg at han er ti ganger så god som han var for et år siden. Det er min personlige mening, legger han til.

- Er det litt kleint, eller er det god tone mellom dere nå?

- Vi er ikke så godt kjent fra før, men på samling er tonen god, og jeg tror heller vi ler godt av det. Jeg må være ærlig og innrømme at jeg tok ganske feil, men der og da hørtes det riktig ut, sier Forren.

- Hva er Selnæs blitt bedre på i år?

- Han ser kvikkere ut i steget, er mye bedre defensivt og har fått ut de offensive kvalitetene. Nå har han fått trygghet, selvtillit og den roen han trenger i rollen sin, og det har han vist til det fulle i Rosenborg i år, sier Forren.

- Kommet godt ut av det

Molde-stopperen mener uansett han gjorde lurt i å svare som han gjorde da han satt i badekaret med Mads Hansen og Christian Gauseth under 2 mot 1-innspilling for ett år siden.

- Jeg husker jeg valgte Jone Samuelsen som mest undervurdert, og begge to har kommet godt ut av det. Jone ble tatt ut på landslaget etter det, og har tatt store steg. Ole det samme, sier Forren.

Lørdag kan han spille sammen med Selnæs når Norge møter Malta foran et utsolgt Ullevaal Stadion. Kampstart er 18.00.

P.S: Forren og Molde tapte ikke mot Rosenborg denne sesongen. Det ble 1-1 i Trondheim i juni, før Molde vant 1-0 i september på Aker Stadion. Selnæs var bare på banen i 1-1-kampen ...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.