*Nettavisen* Sport.

Forren syndebukk!

SYNDEBUKK: Vegar Forren bommet på straffe og scoret selvmål. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Først misset han straffe, så scoret han selvmål.

07.08.14 20:40

MOLDE - ZORJA 1-2 (2-3 sammenlagt):

Molde hadde et godt utgangspunkt til returmøtet med ukrainske Zorja Lugansk før torsdagens returkamp i kvalifiseringen til Europa League.

Det første møtet lagene imellom endte med 1-1.

På Aker stadion fikk imidlertid Tor-Ole Skulleruds gutter en trøkk i trynet allerede i kampens første minutt og dermed ble oppgaven straks tøffere.

Scoringen gjorde også bortemålet til Molde fra første kamp mindre verdt.

De blå utlignet ved Fredrik Gulbrandsen rett før pause, og hadde alle muligheter til å avgjøre etter hvilen. Vegar Forren bommet blant annet på et straffespark på tampen. Sekunder senere satte samme mann ballen i eget nett og dermed røk Molde ut etter en svært dramatisk kamp i rosenes by.

- Syndebukk
Molde bommet for øvrig på et nytt straffespark på overtid.

- Det er tøft. Man er med på my artig i fotball, men det er noen tøffe dager i fotball også, sier Vegard Forren til TV 2 etter kampslutt i jazzbyen.

-Straffe skal være mål. Det er rett og slett for dårlig. Det blir litt for safe, og da gir jeg fort keeper en mulighet. I tillegg er jeg sist på ballen på deres scoring. Jeg føler meg som en syndebukk i dag, det er det ikke noe tvil om.

Det at europacupeventyret nå tar slutt får også økonomiske konsekvenser. Prispengene for å ta seg videre til play off-runden i kvalifiseringen er rundt 150.000 euro - 1,2 millioner norske kroner. Hadde klubben tatt seg videre til gruppespillet ville det ventet en gevinst på 1,3 millioner euro - 10 millioner norske kroner. I tillegg er hver seier i gruppespillet verdt rundt 1,6 millioner norske kroner, mens det utbetales rundt 835.000 kroner for å spille uavgjort.

Lagene som avanserer ytterligere kan vente seg enda mer prispenger.

I regnestykket må man også ta med de inntektene Molde kunne dratt inn på billettsalg og annet salg i forbindelse med kamper i Europa League.

Kalddusj
Kampen var altså bare så vidt i gang da Molde måtte plukke ballen ut av eget nett. Zorja kontret etter en Molde-corner og Oleksandr Karavjev fikk avansere inn i boksen. Han serverte Mikijta Kamenjuka og det sto 1-0 til gjestene.

Bortelaget skapte også flere andre gode muligheter i løpet av første omgang, men en god Ørjan Nyland og en porsjon flaks hindret flere kalddusjer.

Molde hadde også sine sjanser, men måtte vente til det 43. minutt før ballen satt i nota. Harmeet Singh slo inn og ballen endret retning i en Zorja-spiller. Keeper kom på ballen, med klareringen var dårlig og Fredrik Gulbrandsen kunne ekspedere kula i mål. Dermed var lagene like langt til pause i Molde.

Etter hvilen handlet det meste om vertene og Molde skapte flere sjanser.

Straffemiss
I det 53. minutt rotet Zorjas keeper det til for seg selv med en svak klarering langt ute på banen. Ballen havnet hos Pape Pate Diouf, men angriperen klarte ikke å sette ballen i det tomme buret. Zorja-forsvaret fikk ryddet unna.

Også Mathias Moström og Daniel Chima Chukwu fikk muligheten til å sende Molde i ledelsen, uten å ta godt nok vare på mulighetene som oppsto.

Men kun seks minutter igjen av ordinær tid fikk Mohammed Elyounoussi en gigantsjanse da han ble spilt helt fri av Martin Linnes inne i feltet. Den tidligere Sarpsborg-spilleren tok med seg ballen, i stedet for å skyte direkte, og keeper fikk posisjonert seg og vartet opp med en glimrende redning på skuddet.

Like etter skulle Molde få en enda større sjanse. Mathias Moström ble lagt i bakken inne i feltet og dommeren pekte på krittmerket. Stopper Vegar Forren gikk fram for å ta det, men igjen reddet keeper Mikitja Sjevtsjenko.

Typisk nok falt avgjørelsen bare minutter senere, i andre enden av banen. Zorja gikk opp i ledelsen 2-1 og dermed var cupeventyret over for Molde.

På overtid bommet også Mohammed Elyounoussi på straffe.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.