RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BEDRE AV TV-TITTING: Forsker mener TV-titting gjør fotballspillere bedre. Det er uvisst hvor mye Real Madrids Cristiano Ronaldo har sett på TV gjennom oppveksten for å bli en av verdens beste fotballspillere.
BEDRE AV TV-TITTING: Forsker mener TV-titting gjør fotballspillere bedre. Det er uvisst hvor mye Real Madrids Cristiano Ronaldo har sett på TV gjennom oppveksten for å bli en av verdens beste fotballspillere. Foto: Dani Pozo (Afp)

Forsker hevder TV-titting gjør fotballspillere bedre

- Du kan dra fordel av det ute på banen.

Den tyske fotballforskeren Svenja-Maria Mintert mener fotballspillere blir bedre av å se fotball på TV.

Forskeren, som tar en doktorgrad innen idrett og ernæring på universitetet i København, har kommet fram til at det å se kamper fra øverste nivå på TV kan være utviklende for fotballspillere på et lavere nivå.

- Det er helt sikkert at det er utviklende for breddespillere som ønsker å forbedre sine ferdigheter. Du lærer blant annet gjennom visualisering og gjentakelser, sier Mintert.

Å se kamper på TV gjør at spillere utvikler en større forståelse for spillet og reglene, mener Mintert.

- Når du ser fotball på TV, så absorberer du inntrykkene inn i din motoriske hukommelse, noe du selv kan dra fordel av ute på banen.

Det som kan tillæres kan gå helt ned på detaljnivå.

- Når du ser fotball kan du lære mye om teknikk og taktikk. Ved å se på de beste spillernes teknikk og hvordan de manøvrerer seg, kan du lære hvordan du selv kan agere i bestemte situasjoner. Det kan være for eksempel driblinger eller klareringer, eller taktiske detaljer som presshøyde og plassering i forsvarsarbeidet, sier Mintert. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere