*Nettavisen* Sport.

Forstår Drillos ultimatum

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

John Arne Riise håper Fulham legger godviljen til slik at lillebror Bjørn Helge får spilletid i en ny klubb.

Mandag offentliggjorde Egil Olsen troppen til privatlandskampen mot Polen i Algarve 9. februar. Landslagssjefen hadde Bjørn Helge Riise med i troppen, men understreket at plassen til Fulham-proffen henger i en meget tynn tråd.

Lillebror Riise har ikke fått spilletid på Craven Cottage denne sesongen – og Drillo la ikke skjul på at det er helt avgjørende at den tidligere Lillestrøm-spilleren raskt finner seg en ny arbeidsgiver.

Gjør han ikke det, kan fort den viktige kampen mot Danmark i EM-kvalifiseringen 26. mars gå uten 27-åringen.

Tror på utlån
Storebror John Arne Riise skjønner landslagssjefens argumentasjon.

- Jeg forstår Drillo og håper så inderlig at brodern får en ordning med Fulham hvor han blir lånt ut til en ny klubb i en viss periode, skriver Roma-proffen på sin nettblogg.

Han tror en utlånsavtale er løsningen på den vanskelige situasjonen for lillebror Bjørn Helge.

- Hvis Fulham er rause og smarte, ser de at dette er det beste for begge parter. Jeg håper det ordner seg for lillebror, melder 30-åringen – og tilføyer med et smil:

- Jeg vil jo ha med slaven min på landslaget.

Skal en utlånsavtale for Riise gå i boks, må det imidlertid skje kjapt. Allerede kommende tirsdag stenger det internasjonale overgangsvinduet.

Tett program
Mens lillebror jobber for en miljøforandring, kan storebror Riise glede seg over at fotball-livet smiler til ham i den italienske hovedstaden. Roma slo Cagliari 3-0 i ligaen sist helg – og er nummer tre i serie A i øyeblikket.

- Vi fikk vist i den kampen at vi er i god form for tiden og det er mye optimisme i laget nå, konstaterer Riise.

Avstanden fram til serieleder Milan er heller ikke avskrekkende – bare seks poeng.

-Vi har en defensiv trygghet og en kreativitet fremover på banen som i perioder fungerer glimrende, og jeg gleder meg til kampene nå fremover, lyder det fra 30-åringen.

Kamper blir det nok av i tiden som kommer. Allerede torsdag skal Roma ut i kvartfinale i cupen mot selveste Juventus. Søndag er det seriekamp mot Bologna, før Brescia gjester hovedstaden påfølgende onsdag.

Søndag 6. februar – tre dager før Polen-kampen – er det meget viktig seriekamp mot Inter. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag