*Nettavisen* Sport.

Første stikk til Barcelona

Foto: Miguel Angel Morenatti/AP

Drar fra i spansk La Liga.

30.11.08 08:54

Lørdagens bortekamp mot Sevilla var den første av fire avgjørende kamper for Barcelona. På rekke og rad møter de - foruten Sevilla - Valencia, Real Madrid og Villareal, alle blant de fem beste på tabellen. Og i den første duellen overbeviste katalanerne stort.

Hardtarbeidende
Samuel Eto'o åpnet showet etter nitten minutter, da han dunket ballen i krysset etter forarbeid fra Xavi. Dette var kamerunerens 14. mål på 13 kamper, og dermed er han suveren toppscorer i den spanske ligaen.

Spissen jobbet hardt hele kampen, og sto for syv taklinger - et imponerende antall for en spiss.

- Jeg ønsker ikke bare spille helt der framme, men over hele banen, og jeg liker å virkelig stå på, sa toppscoreren til goal.com etter kampen.

En halvtime ut i omgangen pådro samme Eto'o seg et unødvendig gult kort for å distrahere keeper under et utspill. Med det går han glipp av neste kamp mot Valencia - men er tilbake til storoppgjøret mot Real Madrid 15. desember.

Sevilla presset på for en utligning, men stillingen holdt seg til pause, og tolv minutter før slutt satte banens beste, Lionel Messi, spikeren i Sevilla-kista. Argentineren fikk ballen fra Xavi og dempet den på hodet før han fra seksten meter sendte den på volley i en bue over hjemmelagets keeper.

Rødt kort
Og om det ikke så mørkt ut for Sevilla allerede sørget Luis Fabiano for å gjøre kvelden helsvart da han albuet Sergio Busquets i ansiktet og ble belønnet med direkte rødt kort. På overtid satte Messi inn sitt andre for kvelden, og Barcelona hentet dermed hjem en imponerende 3-0-seier.

- Sevilla er et godt lag som gjorde det vanskelig for oss. Men jeg tror vi er i gang med en flott sesong, og vi må fortsette som dette, sa Messi etter kampen.

Stemningen i Barcelona-garderoben ble nok ikke dårligere av at Real Madrid gikk på en stygg smell samme kveld.

Getafe, som imponerte sist helg med 1-1 borte mot nettopp Barcelona, gjorde nok en fin innsats de mer meritterte byrivalene ble slått 3-1 i en kamp der alle målene kom i den andre omgangen.

Med Barcelonas seier står serielederne med 32 poeng, seks mer enn Real Madrid på andre. Like etter følger Villareal, Valencia og Sevilla, der de to førstnevnte spiller sine kamper søndag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag