*Nettavisen* Sport.

Første stikk til Start

Start og Aalesund er begge allerede klar for neste års Tippeliga. Onsdag møttes de i storkamp i 1. divisjon foran et imponerende stort publikum på Kråmyra stadion.

20.10.04 20:02

AALESUND - START: Over 7000 tilskuere hadde tatt turen for å se neste års Tippeliga-lag i aksjon. Men flesteparten gikk skuffet hjem.

Start vant kampen 2-1 takket være scoringer av Atle Roar Håland og Kristoffer Hæstad i løpet av to minutters mellomrom i andreomgang.

Paulo dos Santos ga Aalesund ledelsen i første omgang før Start snudde kampen med sine kjappe mål etter hvilen.

Jevnspilt
- Første omgang var vel relativt jevntspilt, men i andreomgang styrer vi kampen totalt helt til det gjenstår åtte minutter av kampen. Vi er blant annet alene med keeper i denne perioden, og er uheldige som ikke punkterer kampen, forteller Starts trener Tom Nordlie til TV 2 Nettavisen like etter kampen.

Med seieren sikret Start seg førsteplassen i 1. divisjon før siste runde. Sørlendingene har i perioder vært suverene, og har 68 poeng med to kamper igjen å spille i årets 1. divisjon.

- Det var en ekstra motivasjonsfaktor for oss vinne denne kampen. Vi har vel ledet så og si hele sesongen, og det er det få lag i 1. divisjon som har gjort tidligere, sier Nordlie.

Imponert over publikum
Starts fargerrike trener berømmer Aalsesund etter kampen.

- De har et veldig godt lag, og ikke minst er det en imponerende interesse i byen. At over 7000 tilskuere tar turen til stadion, på en onsdag formiddag kl. 15.00, sier litt om interessen i denne byen, skryter Tom Nordlie.

Men han var nok en gang ikke fornøyd med baneforholdene på Kråmyra.

- Det var som vanlig en humpete bane. Men den var faktisk bedre enn jeg forventet. De har tydeligvis jobbet litt med gressmatta i det siste, humrer Tom Nordlie.

Gleder seg til Tippeligaen
Nå gleder Starts trener seg til neste sesong i Tippeligaen.

- Vi har allerede startet planleggingen for neste sesong. Lørdag møtes sportslig utvalg for å legge rammene til rette. Vi må ha tre eller fire forsterkninger før neste sesong. EN i hvert ledd. Men økonomien er ikke allverden i Start for tiden, så her må vi nok ha hjelp fra noen investorer, røper Nordlie.

- Har dere noen konkrete spillere dere jobber med?

- Vi har vel noen på blokken, uten at jeg røper navn. Men jeg ser at det alltid vil være spekulasjoner i media omrkring nye aktuelle spillere i Start, svarer han.

Seriemester
Med seieren over Aalesund, er Start seriemester i årets 1. divisjon.

- Men det er to kamper igjen, og det er mulig vi slipper til en del unge spillere i de to siste kampene for å teste dem ut. Men spillerene får ikke ta lett på disse kampene, og hvile på laubærene. I hvert fall ikke så lenge jeg er trener, fastslår Tom Nordlie.

Aalesund er sikret andreplassen med 61 poeng. Sandefjord og Kongsvinger kniver om kvalifiseringsplassen.

TV 2 Nettavisens sider om norsk 1. divisjon (toppscorerliste, tabell, terminliste etc)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.