Første tap for Levante

Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West

Overraskelseslaget møtte veggen i Pamplona. Betis røk på sjette strake nederlag.

31.10.11 09:11

OSASUNA - LEVANTE 2-0:

Før den spanske seriestarten ble det som vanlig diskutert heftig rundt om Real Madrid kunne klare å få ned Barcelona fra tronen i La Liga.

At lille Levante fra Valencia skulle ligge foran begge de to gigantklubbene etter ni spilte kamper var det nok ingen som hadde ventet. Selv ikke de mest optimistiske og helfrelste Levante-supporterne.

Men det rutinerte mannskapet ledet av Juan Ignacio Martínez har prestert usedvanlig godt. Klubben sto med imponerende sju seirer og to uavgjorte før søndagens bortekamp mot Osasuna.

Med seier der kunne lillebrorklubben i Valencia igjen ta seg forbi Real Madrid og Barcelona på tabellen.

Rekka av kamper uten tap stoppet imidlertid i Pamplona. Osasuna fant nemlig nettmaskene to ganger på tre minutter like før sidebyttet. Først ved Álvaro Cejulo, deretter ved Juan Francisco Nino.

Levante maktet ikke å svare mot laget fra byen som er kjent for sine okseløp. Det til tross for at målscorer Cejulo måtte gå av banen med sitt andre gule kort med mer enn en halvtime igjen av spilletiden.

Et annet lag som overrasket innledningsvis i Spania denne sesongen var Real Betis. Sevilla-laget ledet tabellen etter fire seirer av fire mulige for en drøy måned siden. Etter det har det blitt seks strake tap for klubben.

Søndag ble Racing Santander for sterke og vant 1-0 eter mål av Cristian Stuani.

Øvrige resultater i Primera Divsion søndag:
Sporting Gijón - Athletic Bilbao 1-1
Racing Santander - Real Betis 1-0
Atlético Madrid - Real Zaragoza 3-0
Málaga - Espanyol 2-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.