*Nettavisen* Sport.

Forsvarer «håpløse» Torres

Foto: (AFP/Scanpix)

- Jeg synes han var god, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti.

15.02.11 07:45

FULHAM-CHELSEA 0-0:

- What a waste of money, skrek Fulham-fansen.

De skrek om Fernando Torres, spissen Chelsea hentet fra Liverpool for 50 millioner pund.

Forrige uke debuterte han da Chelsea tapte 0-1 hjemme for gamleklubben hans, Liverpool. Mandag ble det en ny målløs kamp for spanjolen.

Benket Drogba
Carlo Ancelotti vraket Didier Drogba fra start, men Torres viste seg ikke tilliten verdig. Han fikk to sjanser. Først ble han headet fri av Ramires, vendte fint, men avsluttet uhyre puslete i en posisjon han har scoret i flere ganger før. Ett minutt på overtid i 1. omgang fikk han så en enorm sjanse. Brasilianske David Luiz, som debuterte fra start, la en perfekt langpasning i bakrommet, Torres løp seg fri, men alene med keeper mislyktes han fullstendig med touchet og ballen trillet dermed inn til Fulham-keeper Mark Schwarzer.

To sjanser. To bom. Og igen måtte rekordspissen tåle sterk kritikk fra eksperter og kommentatorer for prestasjonen.

Totalt var Torres, ifølge statistikeren OptaJoe, borti ballen 37 ganger. Dermed var han borti ballen åtte ganger mer enn mot Liverpool. Noen vil kalle det forbedring, men ser man på Torres isolert sett så styrker det ikke akkurat hans aksjer at Chelsea ble atskillig mye farligere da Drogba kom inn for spanjolen 20 minutter før slutt.

- Synes han var bra
- Kanskje vi kan bruke begge to igjen neste kamp, sier Chelsea-manager Carlo Ancelotti ifølge Sportinglife.

- Selv synes jeg Fernando spilte bra. Han kom til noen brukbare muligheter i første omgang. Den eneste grunnen til at jeg tok ham ut var at vi trengte Didiers rå kraft der framme. Torres var bedre enn mot Liverpool, men trenger fortsatt tid til å bli vant til måten vi spiller på, fortsetter italieneren.

Verre for Chelsea er det likevel at de står med null mål og bare ett poeng på de to siste kampene. Det betyr at laget kun ligger på 5. plass i Premier League – to poeng bak den viktige 4.-plassen som gir Mesterliga-spill neste sesong. Avstanden fram til serieleder Manchester United er hele 12 poeng.

12 kamper gjenstår.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Straffe på overtid
Chelsea-fansen kan imidlertid trøste seg med to ting etter mandagens kamp. Den ene, David Luiz´ debut fra start. Brasilianeren spilte med stor selvtillit, men var god i nesten 92 minutter. Så laget han straffesparket som kunne gitt hjemmelaget seieren. Drøye tre minutter på overtid, på overtid av overtiden, reddet imidlertid Petr Cech Clint Dempseys forsøk fra 11-metersmerket. Det var det andre Chelsea-fansen kunne glede seg over.

Mon tro om Fulham-manager Mark Hughes angret på at han hadde byttet ut Danny Murphy da.

- Men ett poeng er for lite for oss i tittelkampen. I teorien har vi fortsatt en sjanse, men vi er langt bak nå, sa Chelsea-keeper Cech i et intervju sendt på TV 2 rett etter kampen.

- Med tanke på at vi fikk en straffe mot oss på overtid får vi imidlertid være fornøyd med ett poeng her, la han til.

- Det var en god prestasjon, men det blir vanskelig å vinne serien nå. Vi kan bare ta én kamp av gangen, og gjøre vårt beste, oppsummerte Ancelotti.

Fulham blir liggende på 12. plass på tabellen, og historisk sett bør de være fornøyd med ett poeng mot Chelsea. De har nemlig kun slått Chelsea én eneste gang på 29 kamper og 31 år.

Fulham-manager Mark Hughes mente Dempsey burde fått ett forsøk til på straffesparket. Dette fordi Drogba løp inn i feltet sammen med Dempsey på straffesparket.

- Drogba løp inn i feltet, og reglene er klare. Han burde da fått skyte igjen. Han hadde jo Drogbas skygge i øyekroken, sa Hughes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag