Forsvarsklippen kan miste semifinalen

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Norge kan måtte klare seg uten forsvarskjempen Trine Bjerke Rønning i EM-semifinalen mot Tyskland mandag.

27-åringen har stått over en rekke treninger under årets europamesterskap i Finland, og da lagvenninnene gjorde unna de siste forberedelsene på Finnair Stadium søndag var forsvarsklippen igjen på hotellet.

- For Trine er det en kamp mot smertene og klokka, sa landslagssjef Bjarne Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) – og la ikke skjul på at han er forberedt på å måtte klare seg uten en av sine aller viktigste spillere mot Tyskland.

- Hvis ikke Trine er klar, må vi finne andre alternativer. De finnes, sa Berntsen.

Flere løsninger
Han ser flere mulige løsninger dersom det må komponeres en ny forsvarsfirer til mandagens semifinale.

- Både Runa Vikestad og Maritha Skammelsrud Lund som kan steppe inn som midtstopper. Samtidig kan vi velge å skyve Toril Hetland Akerhaugen inn i midtforsvaret og finne en annen høyreback, resonnerte landslagssjefen.

At han helst vil slippe å gjøre endringer i de bakre rekker er samtidig hevet over enhver tvil. Det norske forsvaret var meget solid i kvartfinalen mot Sverige – og forsvarssjef Bjerke Rønning holdt det hele sammen.

27-åringen gjorde sin landskamp nummer 100 i kvartfinalen fredag. De tre øvrige i forsvarsfireren har til sammen 56 landskamper. Med andre ord vil Norge miste mye rutine dersom Stabæk-spilleren må kaste inn håndkleet.

Tar smertestillende
Bjerke Rønning har slitt med smerter i kneet lenge, og har tatt smertestillende gjennom hele EM for å kunne spille. Særlig trøblete blir skaden når det er kort tid til neste kamp – og når belastningen blir stor over en periode.

Etter kvartfinalen mot Sverige innrømmet 27-åringen at hun på hengende håret ble kampklar.

- Og da hadde vi fem hviledager i forkant. Nå er det to, sa landslagssjefen søndag.

Berntsen håper den beintøffe 27-åringen melder seg klar igjen.

-Trine har gjort et strålende mesterskap og er utrolig tøff. Er det snakk om at hun kan komme på banen, så er hun der, sa han. (ANB)

PS:
NRK meddelte søndag at de har sikret seg rettighetene til å vise Norges semifinale mot Tyskland. Skulle Norge ta seg til finalen, vil statskanalen også vise den.

- UEFA aksepterte tidlig i ettermiddag å gå ned til en pris som var innenfor det NRK mener er forsvarlig, sier sportssjef i NRK Rune Haug til NRK.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.