Forsvarsrot felte Aalesund

Foto: Kristoffer Øverli Andersen/Scanpix

Kjetil Rekdal var misfornøyd med innsatsen.

23.02.09 17:55

SANDEFJORD - AAFK 1-0:

Både Sandefjord og Aalesund må trolig belage seg på å kjempe med nebb og klør for å redde plassen i Tippeligaen denne sesongen.

Sandefjord rykket opp fra 1. divisjon i fjor, mens Aalesund endte nest sist i eliteserien, og berget seg ved å slå Sogndal i to kvalifiseringskamper.

Mandag møttes de to lagene til dyst på La Manga, og det var blåtrøyene fra Vestfold som tok kommandoen.

Svakt forsvarsspill
Etter en målløs første omgang, fikk Sandefjord en gavepakke etter hvilen.

Aalesunds Amund Skiri mistet fotfeste, og Malick Mane snappet opp ballen. Spissen dro seg inn i feltet, slo tunnel på Jonatan Tollås, og satte ballen kontant i nettet. En god enkeltmannsprestasjon av Mane, men lite imponerende forsvarsspill av AaFK.

Den 20 år gamle senegalesiske målscoreren signerte for Sandefjord i mars 2008, og gjorde seg bemerket med 7 ligamål på 30 kamper i Adeccoligaen forrige sesong.

Flere mål ble det ikke, til tross for at begge lag hadde sjanser. Espen Bugge Pettersen og Andre Lindegaard i de respektive målene vartet opp med flere gode redninger.

- Vi er ikke fornøyd
Aalesund-trener Kjetil Rekdal var ikke imponert over egen laginnsats.

- Vi er ikke fornøyde. Vi slipper inn et dumt mål, og slipper til for mange lette sjanser, mens vi ikke utnytter våre egne sjanser, sa AaFK-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.

- Det virker likevel som vi er godt trent. Selv om prestasjonen vår ikke er bra nok, så orker vi mye mot slutten av kampen, og det er i hvert fall positivt, fortsatte treneren.

- Viktig å vinne kamper
Sandefjord-trener Patrick Walker var naturlig nok mer fornøyd med kampen.

- Det er alltid viktig å vinne kamper, spesielt når vi er nye i ligaen. Vi har møtt tre tippeligalag nå, og spilt bare mot alle sammen. Resultatet er alltid viktig, sa Walker.

- Vi hamlet bra opp med Aalesund i dag. De hadde et par gode sjanser i starten, men vi hevet oss etter hvert, og var svært trygge bakover, sa irsksvensken.

Sandefjord serieåpner hjemme på Komplett.no Arena mot Brann 16. mars, mens Aalesund åpner sesongen hjemme på Color Line Arena mot Tromsø 15. mars.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.