*Nettavisen* Sport.

Forsvarstale fra Kenny Dalglish

Foto: Getty / All Over Press

Liverpools manager tar avstand fra rasisme, men ikke fra Luis Suarez' ordbruk mot Patrice Evra.

09.01.12 21:35

I et intervju med Nettavisen uttaler TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker at Liverpools omdømme er svekket som en følge av at Luis Suarez er dømt for å ha kommet med rasistisk hets mot Patrice Evra i Manchester United.

Les også: - Svekker Liverpools omdømme

Liverpools omdømme fikk et par nye knekker i helgen. Først ble Oldham-spilleren Tom Adeyemi utsatt for rasistisk hets fra en tilskuer på Anfield, deretter ble Stewart Downing arrestert etter bråk på et utested. Vingen er nå løslatt mot kausjon mens politiet etterforsker saken videre.

Liverpool er en stolt fotballklubb med en lang og flott historie, men har i løpet av kort tid pådratt seg to rasismesaker. I tillegg har flere av dagens spillere - Andy Carroll, Craig Bellamy og Steven Gerrard - vært i politiets søkelys, enten det er uforskyld eller selvforskyldt. Nå er altså også Stewart Downing i den situasjonen.

- Aldri vært rasistisk
Mandag kveld publiserte Liverpool en lang uttalelse fra manager Kenny Dalglish, hvor den høyt respekterte skotten snakker om sin avsky for rasisme.

- Vår fotballklubb er basert på å være en fotballklubb som tjener nærmiljøet, og uansett hvem som bor i nærmiljøet vil vi behandle vedkommende som en likeverdig. Dette har aldri vært en klubb som diskriminerer og vil aldri være en klubb som diskriminerer noen. For oss er fotballklubben viktigere enn noe individ, uansett om dette individet er en supporter, en spiller eller eieren, sier Dalglish i uttalensen på liverpoolfc.tv.

- De siste ukene har det vært en oppfatning om at fotballklubben ikke gjør hva den burde gjøre, men jeg tror ikke fotballklubben noen gang vil gå ned den gaten. Vi vil alltid støtte de offisielle kampanjene mot rasisme.

- Feiltolket
Dalglish forsvarte hele tiden Luis Suarez under fotballforbundets granskning av den angivelige rasismen mot Patrice Evra, også etter at Liverpool aksepterte forbundets straff på åtte kampers karantene.

Den glasgowfødte manageren forsvarer fremdeles at Suarez' medspillere varmet opp i T-skjorter med uruguayanerens navn og draktnummer før en kamp i desember, for å støtte spissen.

Både Suarez og Dalglish har hele tiden hevdet at Suarez' ikke sa noe som var ment som rasistisk hets. I mandagens forsvarstale holder Dalglish seg unna dette temaet.

- Spillerne viste sin støtte for Luis, noe som var fantastisk, men så feiltolket enkelte mennesker dette som at spillerne sa at de ikke er interesserte i kampen mot rasisme. Dette er helt tullete. Hvis vi kan bidra til å utradere rasisme eller diskriminering fra noen del av samfunnet, ved hjelp av noen i Liverpool Football Club, skal den hjelpen komme. Vi ønsker ikke rasisme noe sted i nærheten av fotball og definitivt ikke i nærheten av denne fotballklubben.

Vil hjelpe politiet
Dalglish, som nylig feiret ettårsjubileum i jobben, legger til at klubben vil gjøre alt som står i dens makt for å hjelpe politiet med å finne den tilskueren som angivelig hetset Tom Adeyemi på rasistisk vis under 5-1-seieren mot Oldham fredag kveld.

- Det er et par dager siden det var et år siden jeg ble bedt om å komme tilbake (i managerjobben). Det var en ære og et privilegium for meg å komme tilbake, og jeg kan garantere fansen at jeg aldri ville ha gjort det dersom jeg trodde at klubben på noen som helst måte var rasistisk eller diskriminerende. Da ville jeg ikke vært her, konstaterer Dalglish.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.