Forsvarstrøbbel for Odd

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Lyn vant 2-4 i generalprøven i Skien.

07.03.09 18:43

Odd Grenland tok imot Lyn til det som var generalprøven for telemarkingene før Tippeligaen braker løs neste helg. Og i Skien får man håpe at en dårlig generalprøve gir resultater når alvoret er i gang.

For selv om «Oddrane» til tider spilte fin fotball på Skagerak Arena lørdag, spesielt i den andre omgangen, sliter laget definitivt mer bakover på banen. Fire ganger måtte Arni Gautur Arason plukke ballen ut av sitt eget bur, og det endte til slutt med 4-2-seier til Lyn.

Etter 20 minutter skrudde Guastavino en corner rett i mål (!), men bare fem minutter senere utlignet Morten Fevang for Odd. Men det var ikke lenge Adam var i paradis - minuttet etterpå hadde Lyn igjen tatt ledelsen, etter at Davy Claude Angan gjorde alt riktig alene med Arason.

Og så var Guastavino på farten igjen. Halvtimen var spilt da han dunket ballen i krysset, og 3-1 til Lyn. Peter Kovacs reduserte til 2-3, som også var pauseresultatet etter en underholdende førsteomgang.

Hjemmelaget åpnet klart best etter hvilen, og hadde flere sjanser til å utligne. Ungarske Kovacs er en av eliteseriens mest overlegne på hodet, men klarte ikke å presse ballen under målet da han helt umarkert kunne avslutte et innlegg fra Alex Valencia midtveis i omgangen.

I stedet punkterte innbytter Lucas Pratto kampen etter 68 minutter. Kim Holmen overtok ballen etter en grov feil av Tommy Svindal Larsen og sendte den til Pratto, som lobbet nydelig over Arason fra nesten 30 meter.

Etter scoringen gikk lufta ut av Odd-ballongen, selv om også Jacob Sørensen fikk en eventyrlig mulighet til å score. Kampen endte imidlertid 4-2 til bortelaget, og Odd Grenland har mye som må justeres før Viking er motstander i Stavanger om en drøy uke.

Lyn spiller sin siste treningskamp mot Kjelsås på mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.