*Nettavisen* Sport.

Fort Haugesund

Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix

Jostein Grindhaugs gutter nekter å tape på hjemmebane.

28.08.10 19:32

HAUGESUND - TROMSØ 0-0:

Så langt i årets sesong har ingen lag i Tippeligaen klart å overliste Haugesund på Haugesund Stadion. Tromsø gjorde et reelt forsøk lørdag, men heller ikke medaljekandidaten klarte å knipe tre poeng på bortebane mot Jostein Grindhaugs gutter.

Og hjemmelaget kunne fort ha stukket av med seieren Thomas Sørum hadde flere store sjanser til å avgjøre kampen, men tverrliggeren, Tromsø-keeper Marcus Sahlman og upresise avslutninger sto imellom spissen og en Tromsø-skalp.

Kjemperedning
Tromsø var heller ikke ufarlige og like før slutt kunne «Gutan» fort ha sikret alle poengene. Mohamed Ahamed Jama fikk stå helt alene og heade på bakerste stolpe, men keeper Per Morten Kristiansen var med på notene og stoppet ballen.

- Han var helt fri på bakerste stolpe. Det er ikke mye som skal til før den headingen går over målstreken, sier keeperen.

Dermed endte det målløst, noe som betyr at Tromsø nå er nummer tre på tabellen med 40 poeng - like mange som Vålerenga som har én kamp mindre spilt. Haugesund er foreløpig nummer åtte på tabellen med 31 poeng fra 22 kamper.

- Strålende kamp
Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var likevel fornøyd med poengdeling i en kamp han mente Tromsø var det beste laget.

- Vi gjør en strålende kamp. Vi eide kampen i perioder. Men på de siste 20 meterne og inn, må vi bli råere. Vi skapte for få sjanser i forhold til det spillmessige overtaket, sier han til NRK.

Tromsø var nok det klart beste laget de første 45 minuttene, men etter pausen kom Haugesund bedre med, og som nevnt hadde altså Thomas Sørum flere gode sjanser til å avgjøre.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.