RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt best?

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo viste verdensklasse da Arsenal ble knust.

ARSENAL-MANCHESTER UNITED 1-3 (TOTALT 1-4):

- Jeg er sikker på at vi storspiller, sa Arsene Wenger før kampen.

- Jeg tror virkelig at vi klarer dette, la han til.

Men etter 11 minutter av tirsdagens semifinale i Mesterligaen var alt håp egentlig ute for Arsenal. Én kjempemiss. Ett supermål. Game over.

Manchester United klare for Mesterliga-finalen.

Trykk her for å se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Ronaldo, selvfølgelig
Først gled Kieran Gibbs på et Cristiano Ronaldo-innlegg, og Ji-Sung Park, som ble foretrukket foran Carlos Tevez, gjorde ingen feil fra skrått hold alene med Arsenal-keeper Manuel Almunia.

Arsenal fortvilte. Nå måtte de score tre.

Men det skulle bli verre.

For Manchester United har Cristiano Ronaldo. Verdens beste spiller i fjor.

Og kanskje er han fortsatt verdens beste.

Barcelona har riktignok Lionel Messi, men Ronaldos betydning - og evne til å avgjøre for United - er rett og slett enestående.

Etter 11 minutter dunket han til på et frispark fra 30 meter. Ballen forbi muren og forbi Almunia. For enkelt? Ja, helt klart. Men det unike med portugiseren er at han har gjort det til en vane å score sånne mål.

Scoret i alle runder
Og han har – etter hvert – også fått for vane å bidra i store kamper. I alle fall for United.

I kvartfinalen mot Porto skuffet United hjemme, men Ronaldos enorme skudd i returkampen sendte United til semifinalen. I 8. delsfinalen mot Inter var han også en av to målscorere.

I fjor scoret han over 40 mål, en ekstrem prestasjon og som alltid ville bli vanskelig å kopiere. Mange mener også at han har hatt en høyst middels sesong i år. Og ja, Ronaldo var svært variabel da han gjorde comeback etter en skade. Men hvem ville ikke vært det hvis man hadde gått glipp av hele sesongoppkjøringen og den første måneden av sesongen.

Men hvor middelmådig har Ronaldo vært?

(Saken fortsetter under billedkarusellen)

1927

Han er toppscorer i Premier League.

Han har scoret 15 mål på de siste 21 United-kampene.

Han var avgjørende i 8. delsfinalen i Mesterligaen mot Inter.

Han var avgjørende da Porto ble slått i kvartfinalen.

Og han scoret to mål i tirsdagens avgjørende semifinale.

3-0-scoringen kom etter en nydelig kontring, og Ronaldo ble spilt fri av Wayne Rooney. Alene med keeper gjorde han ingen feil.

Ja, Lionel Messi har hatt en helt rå sesong for Barcelona. Men de aller, aller beste spillerne leverer når det gjelder som mest.

Så kanskje er Cristiano Ronaldo fortsatt verdens beste fotballspiller.

- Jeg er tilbake på mitt beste. Jeg føler meg i veldig godt slag. Og dette er et viktig tidspunkt i sesongen, med store kamper hele tiden, sa portugiseren til ITV etterpå.

- Veldig, veldig bra
- Vi spilte veldig bra, og Ronaldo skapte mye problemer for dem. Jeg er veldig fornøyd, sa United-manager Alex Ferguson etter kampen.

- 3-0-målet var et stykke fantastisk fotball, la han til.

Skotten skrøt også uhemmet av Ji-Sung Park, og hevdet at koreaneren var en av de første han tok ut til kampen.

- Park er en av de mest undervurderte spillerne i klubben, men spillere som ham og John O´Shea er fantastiske spillere. Og jeg følte at Parks løping og taktiske forståelse ville kunne skape problemer for dem.

- Og Arsenal?

- De fikk en vanskelig start. De fikk to mål imot på verst mulig tidspunkt da tilskuerne og atmosfæren var fantastisk. Da ble det vanskelig for et så ungt lag.

Ute av finalen
Et stygt skår i United-gleden ble det imidlertid kvarteret før slutt. Darren Fletcher ble nådeløst sendt rett i dusjen etter en takling av Cesc Fabregas inne i feltet.

Robin van Persies straffemål hadde lite å si for kampen, men det røde kortet ble ødeleggende for skotske Fletcher.

25-åringen, som har spilt i United i hele karrieren, går glipp av finalen. Han kom heller ikke på banen da United vant fjorårets finale.

Man kan overhodet ikke si at det var en dommertabbe. Men konsekvensene av det røde, da kampen allerede var avgjort, ble enorme.

Kanskje ødela det også mye av kvelden for United-manager Alex Ferguson, selv om han faktisk ikke var så altfor kritisk etter kampen.

- Dommeren er en av verdens beste, og kanskje vil han se på det igjen og si at ja, det var en feil. Det var uheldig, men vi kan ikke anke, sa Ferguson.

PS. United møter vinneren av Chelsea og Barcelona i finalen. De møtes onsdag i London, etter 0-0 i Spania i første kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere