*Nettavisen* Sport.

Fortsatt billetter til Norges skjebnekamp

PLAY OFF: Norge møter Ungarn over tok kamper denne uken. Vinneren går til EM i Frankrike. Foto: (NTB scanpix)

Slik skaffer du deg en plass på tribunen.

09.11.15 10:11

Torsdag spiller Norge den første av to play off-kamper mot Ungarn og allerede søndag spilles returen på bortebane i Budapest.

Mens Ullevaal allerede er utsolgt til den første kampen, opplyser Oljeberget, den norske supporterklubben, at det fortsatt er mulig å skaffe seg billetter til det avgjørende returmøtet mellom de to lagene.

Vinneren over to kamper går til EM i Frankrike i 2016.

Norges Fotballforbund fikk i utgangspunktet kun en kvote på fem prosent til kampen i Budapest, noe som raskt ble utsolgt, men det er fortsatt billetter tilgjengelig gjennom det ungarske fotballforbundet.

HER KAN DU BESTILLE BILLETTER

Én advarsel
Lars Olav Nordbø Karlsen, som er leder i Oljeberget, forteller at han har sjekket opp rundt disse billettene og mener det er trygt å bestille.

- Det er ledige plasser stort sett rundt hele stadion, blant annet på VIP-tribunen. For oss nordmenn er ikke 950 kroner for en VIP-billett så ille, forteller Nordbø Karlsen i intervju med Nettavisen mandag morgen.

Han forteller videre at det også åpnet seg 600 plasser på feltet ved siden av der de andre norske supporterne skal stå (Felt E), men at disse billettene gikk som varmt hvetebrød og ble utsolgt på under et døgn.

Han mener det uansett er gode sjanser for å skaffe seg billett til kampen.

- Det er fortsatt flest billetter på VIP-tribunen, men for de som reiser to og to vil det nok være mulig å finne billetter over hele stadion. Det er jo ofte slik at folk liker å sitte sammen, mener supporterlederen.

Han har likevel en sterk advarsel å komme med.

- Vi vil be folk om å styre unna billetter i B-feltet. Det er på motsatt side av der de fleste norske supporterne skal stå. I feltene B1, B2 og B3 sitter ungarske hooligans og der kan det bli svært utrivelig å sitte. Da er det bedre å se kampen fra pub i Budapest, opplyser Nordbø Karlsen.

Husk dette
For å få fatt i billett til kampen må man gå inn på nettsidene
til det ungarske fotballforbundet og bestille der. Nordbø Karlsen påpeker at det er viktig å velge «voucher» og ikke «e-ticket» når man bestiller.

Billetter på vanlig tribuneplass koster mellom 3500 og 11.000 ungarske forint, noe som er rundt fra 100 til 330 norske kroner.

Billetter på VIP-tribunen er altså noe dyrere, men vil ifølge Nordbø Karlsen komme på under tusenlappen. I tillegg kommer selvsagt reisen.

- I utgangspunktet må man ha et supporterkort når man bestiller billett gjennom det ungarske forbundet, men det gjelder ikke for denne kampen. Tar du med vanlig legitimasjon, kommer du inn. Men husk å vær nøye når du bestiller, du må velge «voucher» og ikke «e-ticket». Med voucher så henter du billetten på stadion og legitimerer deg på vanlig vis. Da slipper du å bruke det lokale supporterkortet. På nettsidene står det at voucher er ment for utenlandske supportere, sier lederen i Oljeberget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

HÅPER PÅ MANGE NORDMENN: Norge møter Ungarn i Budapest. Foto: (NTB scanpix)


- Jeg har snakket med mange om dette og de sier det ikke er noe stress. Jeg har også snakket med norske studenter i Ungarn, som har forhørt seg om disse billettene og de har også fått beskjed om at det er helt okay.

Både Norwegian og SAS har fortsatt ledige flybilletter til Budapest den aktuelle helgen og de billigste prisene ligger på rundt 2000 til 3000 kroner fra Oslo til Budapest og 2500 til 3500 fra Budapest til Oslo. Prisene varierer imidlertid mye ut ifra hvilke dager du velger å reise på.

- Avspist med halvparten
Nordbø Karlsen forteller at det til stadighet har dukket opp nye plasser til oppgjøret, selv om ungarerne helst ville fylle stadion med egne fans.

- Ja, plutselig dukket dette feltet opp ved siden av «det norske feltet» så det virker som de har hatt en buffer her. Vi ble jo litt skuffet over at Norge kun fikk fem prosent, for den internasjonale regelen er at bortelaget skal ha en kvote på ti prosent. Ungarn hadde imidlertid funnet en obskur regel for play-off-kamper, der de kunne kutte kvoten til fem prosent. Både det norske forbundet og Billettservice har jobbet for å øke denne kvoten, men det har ikke gått. Det er jo en hjemmefordel med få bortesupportere, men de kan heller ikke forby folk å kjøpe billett på andre måter. Det er synd vi har blitt avspist med halvparten av det som er vanlig, men det har Ungarn bestemt. Resultatet er at Norge også har kuttet deres kvote på Ullevaal.

- Vi ønsker at så mange som mulig skal komme og heie på Norge. Jo flere det er på tribunen, jo større sjanser er det for at Norge klarer dette. Et eksempel på hvor viktig det er med støtte, så vi da Jerv slo Hødd i kvalifiseringen til Tippeligaen i helgen. Jerv hadde bare seks supportere på bortekampen, men de lagde mer lyd mer enn alle hjemmelagets fans til sammen. Det handler om råskapsfølelsen, en primalgreie, som gjør at du spiller bedre. Det kan bli en vanskelig kamp i Ungarn, men sjansene for seier er bedre om det er mange der å støtter laget, sier Karlsen.

Festplaner
Han forteller videre at det er lagt et bra løp for norske supportere både før og etter kampen i Budapest. Før kampen er det to arrangement.

- NFF har en supporterfest som er åpen for alle, og vi i Oljeberget har en annen fest. Det kommer såpass mange at vi tror det er behov for to steder. Etter kampen er det ikke planlagt noe fra forbundet, og vi skjønner at de ikke tar høyde for det, siden det jo kan ende med tap. Vi i Oljeberget skal ha etterfest på en pub i byen og har fått utvidet åpningstider der.

Lederen i Oljeberget vil ikke gå ut med hvor festene avholdes, men oppfordrer alle som er interessert til å ta kontakt via Facebook.

Supporterlederen tror alle nordmenn som har tatt turen vil bli tatt godt vare på. Det vil være politieskorte for de som har ladet opp til kampen på NFFs arrangement, mens supporterne fra den andre festen planlegger, minst 3-400 stykker, å gå i flokk til Groupama Arena.

Nordbø Karlsen anslår at rundt 2000 nordmenn vil ta turen til Budapest for å overvære det norske landslagets skjebnekamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.