*Nettavisen* Sport.

Fortsatt et stykke opp

Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Sandefjord mistet ledelsen mot Bryne, men økte avstanden til bunnlagene.

12.06.11 17:55

SANDEFJORD - BRYNE 1-1:

- Vi sluttet å spille, skape rom på kantene og bruke rommet slik vi gjorde i første omgang. Vi skal være fornøyd med at vi fikk poeng, oppsummerte Sandefjord-trener Arne Sandstø overfor NRK.

Han var særlig skuffet over at laget hans slo for mye langt i den sterke medvinden etter sidebyttet.

- For dårlig, rett og slett. Det er mye å ta tak i, innrømmet bergenseren.

-Burde avgjort
Bryne-trener Tommy Bergesen var skuffet over at laget hans ikke maktet å avgjøre til sin fordel.

- Vi skapte så mange sjanser i andre omgang at vi burde vunnet dette dette. Minst én av de store sjansene vi bommet på skal settes, sa Bergersen til NRK.

Han siktet først og fremst til Marius Helle kjempemulighet alene med keeper et drøyt kvarter før slutt. Det skjedde like etter Espen Nystuen hadde skutt i stolpen for hjemmelaget.

- Jeg vet ikke om Helle får sove i natt etter den. Det gjenstår å se, la Brynes trener til.

Før søndagens kamp lå Sandefjord på 12.-plass og kunne med poengfangst skaffe seg litt større avstand ned til de fire nederste plassens som gir nedrykk.

Bryne, som har mistet noe av den flotte formen laget viste i sesonginnledningen, kunne på sin side ta tilbake tabelltoppen i Adeccoligaen med seier. Jærbuene åpnet best foran 2377 tilskuere på Komplett.no Arena.

Helle sløste
Ellers målfarlige Marius Helle misbrukte også en stor mulighet etter ti minutter spill. Spissen mottok ballen etter en miss i feltet foran ham, men klarte ikke annet enn å sleive ballen over tverrliggeren.

Noen minutter tidligere hadde samme Helle også blitt stoppet av sin tidligere lagkamerat i Stabæk, Iven Austbø.

Likevel var det Sandefjord som gikk til pause med ledelse. Den unge spissen Benjain Stokke fant rutinerte Kenneth Dokken med en perfekt pasning etter en overgang, og sønnen til Sandefjords sportsdirektør, Arne Dokken, gjorde ingen feil.

Tommy Bergersen valgte å sette inn Tommy Høiland fra start etter hvilen, og det viste seg å gi Bryne større trykk på vertene.

Et smart frispark fra Alexander Midtsian var imidlertid det som utlignet Sandefjors ledelse. Dødballen ble sendt inn rett foran mål og duppet ned rett foran Austbø. Sistnevnte ble satt ut av at en Bryne-spiller bommet i forsøket på å stusse, og ballen forsvant inn i nettet via Espen Nystuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag