RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fortsatt forvirring om Liverpool

Foto: PAUL ELLIS (AFP)
Sist oppdatert:
Sagaen om salget av Liverpool tar stadig nye vendinger.

Torsdag ble det meldt at Liverpool FC faktisk fått en ny eier. Alle aksjene til Tom Hicks og George Gillett skulle ha vært av selskapet Mill Financial.

Hicks og Gillett skulle ha solgt sine aksjer til finansselskapet for at selskapet skal betale gjelden til Royal Bank of Scotland (RBS) og Wachovia.

Les også: Vil ikke lenger kjøpe Liverpool

RBS mister makten
Skjer det, mister RBS all makt over Liverpool. Og det er RBS som har vært drivkraften i salgsavtalen med New England Sports Ventures.

Og når gjelden er betalt, vil Mill Financial kunne gjøre som de vil med Liverpool, analyserer BBCs Robert Peston.

Det kan bety at New England Sports Ventures kan glemme å kjøpe klubben.

Avvist
Men senere torsdag kom det meldinger fra Tom Hicks folk om at ingen aksjer var solgt til Mills Financial. RBS melder også om at de ikke har hørt noe om en slik overdagelse, noe de ville forventet å gjøre som største kreditor.

Opplysningene om salget tar stadig nye vendinger, og det er ikke lett verken for fans eller journalister å vite hva som er sant og hva som bare er spekulasjoner.

Det som er et faktum er at det vil komme en ny kjennelse fra en rett i London i tretiden torsdag ettermiddag norsk tid. Håpet er at den retten kan løfte forføyningen som falt fra en amerikansk dommer onsdag kveld.

Mer om det her: Her er dommeren som stanset Liverpool-salget

Står Huang bak?
Hva Mill Financial vil gjøre med Liverpool dersom de faktisk tar over klubben er uklart. Selskapet er eid av Springfield Financial, som igjen har koblinger til NFL-laget Washington Redskins. Liverpool Echo spekulerer i om Mill kunne handle på vegne av en ny spiller som har entret banen - en hittil ukjent gruppe som kan komme til å ta over Liverpool i 12. time.

Liverpool Echo setter videre frem spekulasjoner om den kinesiske forretningsmannen Kenny Huang kan være bak den siste dramatiske utviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere