Gå til sidens hovedinnhold

- Forventet at Rooney skulle avgjøre

Sir Alex Ferguson jublet, mens Martin O'Neill fortvilte etter ligacupfinalen.

ASTON VILLA – MANCHESTER UNITED 1-2:

Da Michael Owen ble byttet ut rett før pause i søndagens ligacupfinale mellom Aston Villa og Manchester United, fikk Wayne Rooney beskjed om å ta av seg treningsdressen.

Spissen startet kampen på benken, og Manchester United-boss Sir Alex Fergusons forklarer det med at klubben har en rekke tøffe oppgjør i tiden framover, og at han derfor ville hvile Rooney.

- Forventet mål
United har kamper mot Wolves i Premier League og AC Milan i Mesterligaen i løpet av de neste to ukene.

- Vi har mange tøffe kamper på programmet framover, og det er derfor han ikke startet i dag. Men han fikk jo tross alt rundt 45-50 minutter på banen likevel, sier skotten ifølge Sky Sports.

Og da han først kom på banen gjorde Rooney seg bemerket. I det 74. minutt fikk han hode på ballen inne i feltet, og headet den nydelig over Brad Friedel i Aston Villa-buret. I løpet av andre omgang var han også meget sentral i det meste United skapte, og hadde blant annet et skudd i stolpen.

- Wayne kommer inn og avgjør. Men med den formen han er i, så forventet vi det, sier Ferguson.

- Glimrende Owen
Selv var Rooney av naturlige årsaker strålende fornøyd.

- Det er en utrolig følelse å spille i finalen på Wembley og score det avgjørende målet. Jeg er storfornøyd, og alle som har vært med på dette burde være stolte, sier han til BBC One.

Michael Owen startet som nevnt på topp for United, og også den tidligere Liverpool-spilleren gjorde sakene sine bra før han ble byttet ut med skade. Owen utlignet nemlig til 1-1.

- Owen var glimrende i første omgang, men pådro seg en hamstringskade og måtte byttes ut, sier Ferguson.

Les også: - Det var ikke rødt kort

- Skulle hatt straffe
Den kanskje mest omdiskuterte situasjonen i oppgjøret kom imidlertid allerede etter fire minutters spill, da Nemanja Vidic la Gabriel Agbonlahor i bakken innenfor 16-meteren.

Dommer Phil Dowd pekte korrekt på straffemerket, men mange mente nok at Vidic også burde vært utvist for taklingen på den lynraske Aston Villa-spissen.

Ferguson var imidlertid ikke en av dem.

- Jeg mener det var en riktig avgjørelse, siden han ikke tok ham bakfra. Heldigvis løftet vi oss etter straffesituasjonen, og det er det viktigste for meg, sier Sir Alex Ferguson.

Aston Villa-manager Martin O’Neill hadde sett noe helt annet.

- Jeg tror det er helt klart at de burde vært redusert til ti mann. Det er jo nesten umulig for dommeren å ta en annen avgjørelse. Det var dårlig dømming av en ellers god dommer, sier han.

- Men vi følte hele veien at vi kunne vinne dette, uansett hvem vi spilte mot. Jeg er skuffet på vegne av laget, fordi de gjorde en god jobb. Kanskje får vi en ny sjanse i mai, sier O’Neill.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden