Fossum drømmer om utlandet - har fått råd av Martin Ødegaard

VIKTIG ROLLE: Midtbanetalentet Iver Fossum sendte Strømsgodset foran i Stavanger, men måtte se Viking redde i land uavgjort i sluttminuttene.

VIKTIG ROLLE: Midtbanetalentet Iver Fossum sendte Strømsgodset foran i Stavanger, men måtte se Viking redde i land uavgjort i sluttminuttene. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Godsets supertalent scoret sitt niende tippeligamål mot Viking.

19.09.15 09:50

VIKING - STRØMSGODSET 1-1

VIKING STADION (Nettavisen): 22. januar 2015 vil for alltid være en dag for historiebøkene i norsk fotball. Da signerte nemlig Martin Ødegaard for Real Madrid.

Samtidig ble det plutselig et tomrom å fylle i Strømsgodset. Skoene til vidunderbarnet måtte fylles. Og det ble naturlig at det var Iver Fossum som skulle gjøre det.

Fossum gikk over natten fra å kunne gå skjult i skyggen av Ødegaard, til å få et massivt forventningspress lastet over på skuldrene sine. Nå var det plutselig han som skulle løftes frem som klubbens største supertalent.

- Føler det har gått greit

Fallhøyden var stor. Men på samme måte som Martin Ødegaard hele veien har tatt alt presset fra media med knusende ro og den største selvfølgelighet, har også Fossum beholdt bakkekontakten. Og han har levert varene.

- Har du kjent på presset etter at Ødegaard forsvant?

- Nei, jeg føler det har gått fint. Jeg har ikke tenkt på at det har vært noen sko å fylle. Jeg har bare fokusert på å gjøre det beste jeg kan, og det føler jeg at jeg har gjort, sier Fossum til Nettavisen.

Og det har han rett i. Fossum har tatt enda noen nye steg denne sesongen.

Mot Viking fredag kveld, var han god. Han glimtet til med teknikk, finesse og flotte pasninger. Og ikke minst Strømsgodsets scoring, i kampen som endte 1-1. Totalt har det blitt ni fulltreffere og fire assister så langt. Brukbar statistikk for en som nettopp fylte 19.

Snakker ofte med Ødegaard

Også på U21-landslaget har Fossum gjort sakene bra. Dersom Godset-talentet fortsetter utviklingen sin, er det bare et spørsmål om tid før drømmen hans om spill i utlandet blir en realitet.

Fossum innrømmer at han ofte snakker med bestekompis Martin og har fått gode råd angående dette av ham.

- Hvordan er det å holde kontakten med Martin nå som han er Real Madrid-spiller?

- Det går greit det. Det går mye gjennom sosiale medier. Vi snakker om alt mulig. Han har kommet med noen råd også, men de vil jeg holde mellom oss, smiler Fossum lurt.

Viktig kamp mot Molde

Nå gleder 19-åringen seg til onsdagens hjemmekamp mot Molde. Fossums mål mot Viking holdt nemlig til ett poeng - og det poenget gjør at Strømsgodset fortsatt henger med i medaljekampen.

- Det var et veldig viktig poeng. Vinner vi mot Molde på onsdag, er vi med i kampen om både sølv og bronse. Det kan bli en morsom høst, avslutter Godset-talentet.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zGtycaQRBnOH5j17wykQkUhyKcKLeKCeAU1zoD6kjxJ1fyhpAu3qKSilktXSObKG1tfeaoIi4fBt6Uq1s4cou8RYW3L6jNNh&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.