RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den franske idrettsministeren Patrick Kanner (til venstre), sammen med ministerkollegene Christiane Taubira og Thierry Braillard.
Den franske idrettsministeren Patrick Kanner (til venstre), sammen med ministerkollegene Christiane Taubira og Thierry Braillard. Foto: Thomas Samson (Afp)

Fotball-EM som planlagt i Frankrike

Frankrikes idrettsminister Patrick Kanner sier det ikke kommer på tale å avlyse EM-sluttspillet i fotball kommende sommer.

EM-sluttspillet skal spilles i ti byer Frankrike rundt, Paris inkludert.

– EM blir arrangert i en ramme av maksimal sikkerhet. Sikkerheten blir ytterligere forsterket etter det vi akkurat har opplevd. Det kommer ikke på tale å avlyse et slikt populært arrangement, sa idrettsministeren tirsdag.

129 mennesker er så langt bekreftet drept under de grufulle hendelsene i hjertet av Paris.

– Ikke under noen omstendigheter skal idretten stanses av terrorisme. Vi har vist at vi kan takle sikkerheten på våre arenaer, og vi vil ta grep for ytterligere intensivering av sikkerheten, sa Kanner.

Idrettsministeren var selv til stede på Stade de France fredag kveld da bomber smalt like i nærheten. Terroristene klarte ikke å ta seg inn på selve stadion. Trolig hadde de planer om det.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har også sagt at mesterskapet i Frankrike skal spilles som planlagt.

– Trekningen av gruppen går som oppsatt 12. desember, het det i en uttalelse fra UEFA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere