*Nettavisen* Sport.

Fotball-homser forbudt

Engelske fotballklubber ber spillerne holde sin seksualitet hemmelig. De vil ikke at fotballens image og økonomi skal skades.

13.04.06 17:04

Det sier Peter Clayton, sjef for FA i Middlesex, som selv er homofil.

Les Nettavisen på mobil

Ingen står fram
Sist en engelsk fotballspiller sto frem som homofil var i 1990. Da var det Justin Fashanu som kom ut av skapet. Fashanu tok sitt eget liv i 1998.

Ifølge en undersøkelse gjort av The Independent mener 57 prosent av engelske spillere at homofobi er vanlig i fotballen på balløya. Av 2500 profesjonelle spillere er det ingen som har stått frem som homofile, noe som er merkverdig rent statistisk.

Homohets
Peter Clayton mener klubbene må ta mye av skylden.

- Spillerne har en markedsverdi som klubbene tror vil bli skadelidende om noen står frem som homofile. Derfor mener klubbene det er best at spillere ikke går ut med sin seksuelle legning, sier Clayton.

Flere spillere på øyriket har fått homohets rettet mot seg. Blant disse er Arsenals Ashley Cole og Sol Campbell. Clayton mener en kjent spiller må stå frem før fordommene kan bli revet ned.

- Vi vet ikke hvordan reaksjonene hadde blitt om noen sto frem. Derfor hadde det vært best hvis det var en skikkelig superstjerne som gjorde det, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.