RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Fotball-Norge raste: - Jeg må trekke tilbake det jeg sa

Sist oppdatert:
Finn Hågen Krogh trekker tilbake sitatet som hisset opp fotballfolket.

SOGNEFJELLET (Nettavisen): Langrennsløper Finn Hågen Krogh hisset på seg fotballfolket i vinter da han mente at han «ganske lett» skulle klart å bli Tippeliga-spiller.

- Jeg tror det hadde vært ganske lett å komme til Tippeligaen. Det tror jeg at jeg skulle klart med et par-tre år til med fotballsatsing. Fotball er en lagidrett og det er bare å prestere på det jevne og flyte med, sa landslagsløper Krogh til TV 2 i februar.

Utspillet skapte debatt i etterkant, men nå forteller Krogh til Nettavisen at det hele var ment som en spøk.

- Jeg må kanskje trekke tilbake det jeg sa, det var ment som fleip, sier Krogh til Nettavisen.

- Hardt å komme i gang
Krogh møter Nettavisen på Sognefjellet, hvor han sammen med landslaget er i gang med sesongforberedelsene.

22-åringen innrømmer at det har vært hardt å starte sesongen.

- Det er litt sånn både og å komme i gang. Det er den første virkelig store treningssamlingen. Det er viktig å komme i gang, men det også tungt, sier Krogh.

Nå ser han likevel fram til vinteren, og 22-åringen har målene klare.

- I vinter er det OL og det er helt klart en drøm og selvfølgelig et mål. Så er det også Tour de ski. Jeg har som mål i fremtiden å kjempe om medaljer der, sier 22-åringen.

Krogh er spådd en lysende fremtid i langrennssporet og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011 da han imponerte i verdenscupen i Falun.

Forrige sesong gikk han blant annet til topps på sprinten i Val Muestair under Tour de ski og det er knyttet store forventninger til unggutten fra Alta i årene som kommer.

Skulle bli fotballspiller
Veien til langrennstoppen har vært tung for Krogh. I vinter fortalte 22-åringen til Nettavisen at han aldri hadde noen planer om å bli langrennsløper. Egentlig var det fotballspiller finnmarkingen skulle bli.

- Jeg satset på fotball til jeg gikk på videregående. Langrenn gikk jeg mest på for å få god kondis til fotballen, sa Krogh til Nettavisen i vinter.

Da han plutselig befant seg i norgestoppen, var valget enkelt.

- Jeg stoppet å ha fremgang på fotballbanen og var plutselig i norgestoppen i langrenn. Da var valget enkelt. Jeg angrer ikke et sekund.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere