BRANN - LILLESTRØM: 1-1

Kanarifansen skapte furore søndag kveld da supportergruppen tok med et banner på Brann stadion med «Mind the gap»-logoen.

«Mind the gap» er et uttrykk som gjerne brukes ved avganger på tog-, eller T-bane-stasjoner for å minne personer om å passe på mellomrommet mellom perrong og vogn.

Det ble raskt forbundet med saken om Brann-supporteren som måtte amputere sin venstre fot, for en drøy måned siden, etter å ha havnet under en T-banevogn, ved Nationaltheatret.

Branns profilerte supporter Gjert Moldestad var en av de første som reagerte på Twitter, da han fikk øye på banneret fra motsatt side av stadion. Moldestad jobber som redaktør for den 12. mann og er styremedlem i Branns supporterklubb, Bataljonen.

- Alle med tre hjerneceller skjønner dette var dårlig timet

Nettavisen kom søndag kveld i kontakt med talsmann for Kanarifansen, Thor Arne Sandli. Han mener at budskapet bak banneret ikke opprinnelig er ment for å støte Brann-supporterne.

- For det første må jeg si at Kanarifansen tar avstand fra den doble betydningen her. Slik jeg er blitt forklart det, var intensjonen at vi skulle gjøre gutta våre oppmerksom på at vi nå har en luke ned til bunnstriden, og at vi ikke kan slippe oss ned fordi vi har vunnet to kamper, sier Sandli til Nettavisen.

- Men så skjønner alle med tre hjerneceller eller mer at dette var en dårlig timet greie som ikke var spesielt heldig, legger han til.

- Hvordan kan dette skje?

- Vi i Lillestrøm-miljøet tillater en liberal tribunekultur. Dette er en gruppe hvor alle som føler at de har en plass på kanarifeltet har fritt spillerom til å ytre det de ønsker. Kanarifansen blander seg heller ikke inn i tifo-arbeidet og hva de ulike gruppene driver med. Dette banneret har sklidd litt under radaren for oss, og man har ikke klart å se konsekvensene av det i det hele tatt, svarer Sandli.

Konsekvensene: - Et lite møte

- Hvilke konsekvenser vil tifoen få i Kanari-miljøet?

- Ikke noe annet enn at vi må ta et lite møte og prate om hva som er god og dårlig tribunekultur. Vi må klare å samle alle gruppene som engasjerer seg på tribunen, bli enige om hvilken linje vi vil legge oss på, og finne ut av hva som er greit og hva som ikke er greit.

Men, litt senere søndag kveld valgte Kanarifansen å legge ut en uforbeholden unnskylding på sine sider.

«Kveldens fotballkamp på Brann Stadion ble dessverre skjemmet av et skammelig banner som ingen oppegående Kanari-Fans ønsker å være bekjent av. Budskapet på banneret kan på ingen måte tolkes som noe annet enn et totalt smakløst forsøk på å gjøre en sak ut av en tragisk ulykke som rammet en ung Brannsupporter tidligere denne sesongen», heter det uttalelsen.

Også Lillestrøm som klubb var raskt ute med en beklagelse. I en pressemelding søndag kveld skriver klubben:

- Ulykken med Brann-supporteren i Oslo er bare trist. Det er lavmål å lage et banner som henspeiler på den tragedien. LSK beklager veldig at noen supportere har gjort dette, sier styreleder Morten Kokkim.

I tillegg skriver klubben at Lillestrøm vil følge opp saken overfor de supporterne som sto bak banneret.

Som tidligere nevnt har flere personer reagert på banneret og skrevet om det på nettstedet, Twitter. Tidligere TV 2-journalist, Davy Wathne, er en av de som har reagert sterkest.

- Kvalmende. Hinsides. Umenneskelig. Hvis det er budskapet, regner jeg med at personene bak aldri mer slipper inn på en norsk fotballarena, skriver Wathne.

I tillegg håper den tidligere TV 2-profilen at de som står bak banneret får sin straff.

- Tar for gitt at Lillestrøm SK sørger for å identifisere de ansvarlige og sørge for at de aldri mer slipper inn på en fotballbane. Så pass indre justis må det være blant supportere at gjerningspersonene straffes nådeløst. Hvis ikke, er det vi driver med uten mening og innhold, skriver han.

Eurosport spurte LSK-kaptein Frode Kippe og trener Jörgen Lennartsson, om banneret etter oppgjøret. De valgte begge å ta avstand fra situasjonen og ville heller fokusere på søndagens kamp.

- Det er tragisk hele greia, jeg har ikke tenkt noe over det, sa Frode Kippe etter kampen.

Les om ulykken her: Supporter alvorlig skadd etter T-banepåkjørsel: Måtte amputere