*Nettavisen* Sport.

Fotball-Norge sto stille for Dale Oen

Foto: Scanpix (Erlend Aas)

Alexander Dale Oens dødsfall ble markert rundt om på cupkampene tirsdag kveld.

01.05.12 22:45

Samme dag som det tragiske budskapet om Alexander Dale Oens dødsfall kom, spilles første runde i norgesmesterskapet i fotball.

Dale Oens død har preget hele Idretts-Norge 1. mai, og Norges Fotballforbund oppfordret arrangørene av kampene tirsdag kveld til å markere dødsfallet til Norges første verdensmester i svømming.

- NFF synes det er naturlig at idretts-Norge markerer det som har skjedd, men understreker at det er opp til hvert enkelt hjemmelag om og eventuelt hvordan dette blir gjort i forkant av kveldens kamper, skriver NFF på sine hjemmesider.

Kveldens største oppgjør er byderbyet i Oslo mellom Lyn og Vålerenga, og markedssjef i Lyn Magnus Wattne bekreftet overfor Nettavisen at Dale Oen vil bli hyllet på Bislett.

- Ja, det blir i hvert fall ett minutts stillhet, sier Wattne til Nettavisen.

Og det ble det. På Bislett kunne man se at spillerne sto med hodet bøyd og virket preget av den tragiske nyheten.

Alexander Dale Oen ble funnet død under svømmelandslagets høydesamling i Flagstaff, Arizona. 26-åringen ble funnet livløs på badet og livet stod ikke til å redde til tross for iherdige forsøk på hjerte- og lungeredning.

Alexander Dale Oen ble Norges første verdensmester i svømming da han tok gull på 100 meter bryst under VM i Shanghai i juli, bare tre dager etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Han vant også sølv under OL for fire år siden, og var blant Norges fremste medaljehåp under sommerens leker i London.

I januar vant Alexander Dale Oen to priser under idrettsgallaen, nemlig «årets mannlige utøver» og «utøvernes pris».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.